Blog
Mi is az a szejtán?
Szejtán? Olyan ismerősnek tűnik… Talán egy távol-keleti tánc? Esetleg egy egzotikus állatka? Valójában mi is az? A szejtánnak nincs köze az egzotikus állatokhoz, azonban a konyhához, az evéshez annál inkább. A szejtán, hétköznapi nevén búzahús, búzasikérből készül. A...
Mi is az a refluxbetegség?
A refluxbetegség A refluxbetegség a tápcsatorna felső részének összetett működési zavara. A gyomor, vagy akár a nyombél tartalma a nyelőcsőbe, majd onnan a garaton át a szájba, vagy a légutakba kerül. Mindez tüneteket, panaszokat, esetleg különböző szervi...
Kurkuma több, mint fűszer
A kurkuma fűszer és gyógynövény is egyben, melyet Carl von Linné, svéd természettudós, orvos és botanikus a 18. században fedezett fel az európaiak számára, és sárgagyökérnek azaz curcuma longa-nak nevezte el. A gyömbérfélék családjába tartozó...
Kókuszolaj, vagy kókuszzsír?
A kókuszolaj alapanyaga a kókuszdió kiszárított húsa. Sokoldalúan felhasználható sütéshez-főzéshez, kitűnő bőr és hajápoló és a gyógyításban is alkalmazzák. (A hindu vallás szerint a kókuszdió majdnem száz féle betegség gyógyítására alkalmas.) A kókuszolaj magas...
Jóhiszemű túladagolás
A cukor éltető erő. A szervezetünkben lejátszódó biológiai és anyagcsere folyamatokhoz testünk főként glükózt (szőlőcukrot) használ, melyhez többnyire az elfogyasztott szénhidrátok lebontásával jut. Az átalakulás gyorsasága függ attól, hogy milyen típusú...
Húspótlékok már az ókorban
Ősidőktől fogva használnak húspótlókat. Míg kezdetben jellemzően vallási, vagy kulturális okok miatt tartózkodtak a húsfogyasztástól, manapság az egészséges táplálkozás jegyében is. A tofut pédául vegetáriánus buddhisták találták fel az ókori Kínában. Manapság az első...
Hasznos és értékes
írásokat, recepteket
kaphatsz.







