Blog
Miért korog az éhes gyomor?
Napi étkezéseink alkalmával, az elfogyasztott étel a szokásos útján haladva először a szánkba, majd a nyelőcsövünkön keresztül a gyomrunkba kerül. Itt kezdődik meg a táplálék kémiai feltárása, egyes anyagok felszívódása. Azonban a valódi emésztés mégsem a gyomrunkban...
Miért érdemes gyakrabban olajos magvakat és mogyoróféléket ennünk?
csökkentik a „rossz” LDL-koleszterintet, szívproblémák enyhítésére, szívinfarktus megelőzésében segítenek, érrendszeri betegségek elleni védekezésre, vérrögképződés kialakulásának és szélütés bekövetkezés csökkentésére, rákos sejtek szaporodásának a csökkentésére,...
Miért érdemes bőrünk és hajunk ápolására kókuszolajat használni?
A kókuszolaj helyreállítja a bőr természetes pH egyensúlyát. A kókuszolajból származó zsírsav bőrvédő, antioxidánsként működik, hasonlít a bőr által termelt faggyúhoz. Segít a bőrszövet gyógyításában és javításában, megakadályozza a korai öregedést és a bőr...
Miért együnk többször kölest?
Kicsi, kerek, sárga, gluténmentes, könnyen emészthető, jó a gyomrunknak, ehetjük édesen és sósan, mégsem hízunk tőle. Mi az? Az emberiség már több ezer éve, elsősorban köleskásaként fogyasztja. Elkészítésében sokkal több lehetőség van, mint gondolnánk. Teljes értékű...
Miért együnk inkább barna rizst?
A rizs az emberiség egyik legősibb kultúrnövénye. Délkelet-Ázsiában több ezer éve termesztik. Napjainkban az emberiség felének alapvető tápláléka. Több ezer fajtája létezik.Hazánkban, a hagyományos élelmiszerboltok kínálatában, elsősorban a rizs fehér változata...
Miből áll a zamat?
Íz és zamat Az étel illata különbözhet az ízétől, bár az étel zamatának nagy része az illatából származik. Amikor az étel a szánkba kerül, az illatmolekulák a torok, a garat hátsó részén (retronazális szaglás), és nem az orron keresztül (ortonazális szaglás)...
Hasznos és értékes
írásokat, recepteket
kaphatsz.