Rólunk

ZABOLA csapatunk olyan lelkes emberekből áll, akik folyamatosan keresik, hogyan tudnának nagyobb egyensúlyban és nagyobb összhangban élni önmagukkal és a világgal úgy, hogy mindeközben a legtöbbet hozzák ki önmagukból és a hétköznapokból.

Néhány éve mindannyian szemléletet váltottunk. Ráléptünk egy útra, ami azóta az életünk részévé vált. Igyekszünk egészségesebben, környezettudatosabban élni. Bár ez egyszerűen hangzik, folyamatosan teszünk érte. Igyekszünk mindennapjainkat meghatározó szokásainkat TUDATOSAN alakítani.

Mindannyian egészségesek és fittek vagyunk és azok is szeretnénk maradni. Nem küszködünk felesleges kilókkal és jól érezzük magunkat a saját bőrünkben.

Azonban környezetünkben azt látjuk, hogy sajnos egyre több ember (és egyre fiatalabb korosztály) kinlódik különböző krónikus betegségekkel és fejezi be az életét még idő előtt.

ZABOLA csapata hisz abban, hogy a kor előrehaladtával sem törvényszerű az egészségi állapot romlása, és a krónikus betegségek nagy része megfelelő táplálkozással és életmóddal megelőzhető.

 

Sajnos az elmúlt évek során az emberek élete minden téren folyamatosan változott és néhány évtized alatt teljesen átalakult. Felgyorsult világunkban a változások olyan gyorsan történnek, hogy az elődeinkre való hivatkozás okafogyottá vált. Manapság teljesen más környezetben élünk, merőben más ingerek érnek bennünket, mint szüleinket, és szinte napról-napra újabb és egyre agresszívabb hatásoknak vagyunk kitéve, melyek felkészületlenül érik szervezetünket.

Megváltozott táplálékaink összetétele, magas feldolgozottságú, látványban és ízlelőbimbóinkat gyönyörködtető, tartósítószerekben, adalékanyagokban, sóban, cukorban gazdag élelmiszereket részesítünk előnyben úgy, hogy valójában nem vagyunk tisztában azzal mit is fogyasztottunk el. A jóléti társadalmakban soha ennyi húst, tejterméket, tojást, olajat, és cukrot nem fogyasztottak, mint napjainkban.

egyensúly

A reklámoknak köszönhetően, – amelyekben drága kozmetikumok, „csodaszerek” különleges összetevői révén szebb és fiatalosabb arcbőrt, szuper hosszúságú szempillákat, vonzó illatot, egészségesebb, dúsabb hajkoronát ígérnek – gyakran vásárlásra csábulunk és a várt hatást remélve nem is gondoljuk, hogy közben egészségünket és környezetünket károsítjuk.

Nem is sejtjük, hogy egy-egy szépségápolási vagy háztartási termék, külsőleg kellemes, csinos csomagolása, kőolajszármazékokat, szilikont, polimereket, tartósítószereket (alkohol, parabének, ETDA, formaldehid), SLS-t, alumínium sókat, szintetikus illat-, és színezőanyagokat rejt. Ezek gyakori használatával egészségünket tesszük kockára.

Vásárlásaink során mindent a „kérészéletű” nylonzacskókba gyömöszölünk, és műanyag csomagolásban visszük haza a termékek többségét. Mindent megveszünk, amit megkívánunk, amit pénztárcánk enged és azt is, amit nem. Pedig valójában lehet, hogy nincs is szükségünk egy 15. pár cipőre vagy egy újabb mobiltelefonra, mert a régi már egy éves.

Háztartásunkban napi szinten ontjuk, szinte termeljük a szemetet, amelynek nagy része sajnos még csak nem is újrahasznosítható.

Úgy tűnik, hogy a mai emberek többsége egy színes kirakat mátrixbuborékban éli napjait, amely az életük minden területére készen, kívánatosan nyújt megoldásokat, maximálisan kiszolgálva minden kényelmet, ízlést és látványt. Mivel az ember genetikailag egy energiatakarékos üzemmódra van beprogramozva, ezért örömmel elfogadja az elé tárt kész lehetőségeket, megoldásokat.

Sajnos azonban ami az adott pillanatban jó lehet számukra, nem biztos, hogy hosszú távon is támogatja a testi-lelki egészségüket.

A komfortzónánkból nehéz kimozdulni. A mentőövet a TUDATOSSÁG jelentheti, amikor valaki a saját kezébe veszi életének irányítását és tudatosan alakítja azt.

Fontos lenne, hogy egyre több ember váltson szemléletet és változtasson az eddigi életmódján, ébredjen tudatára annak, hogy egy zöldebb, élhetőbb Földnek szüksége van személy szerint RÁ is.

Habár az ember úgy érezheti, hogy önmagában csak szemben úszna az árral, valójában, ha továbbgondoljuk…. Ugyan minden ember csak egy csepp a tengerben, azonban sok-sok csepp már áramló erővel képes megmozgatni jó irányba a dolgokat és előidézni a várt változást. Minden kis tett számít.

Az egészséges életmód, testi-lelki egészség, a környezet védelme nem egy távoli látomás, hanem egy elhatározás. Egy folyamatos út, amire bármikor, bárki ráléphet.

Változni és változtatni sohasem késő.

 

Az egészségtelen táplálkozás miatt a szervezetünket érintő negatív folyamatok visszafordíthatóak. A táplálkozásunkban történő tudatos változtatást elég apró lépésekben elkezdeni. Nem kell tökéletességre törekedni. Már egy kis változtatással is sokat tehetünk az egészségünkért, hiszen kevésbé terheljük szervezetünket.

Ezen az úton járva elhatároztuk, hogy összegyűjtjük és megosztjuk az eddigi felismeréseinket és tapasztalatainkat.

 

A zabola.hu oldalain barangolva olvashat többek között az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos, a mai tudományos álláspontokrólérdekességekről szóló cikkeket. Találhat különböző élelmiszerekkel kapcsolatos írásokat, a belőlük készíthető egészséges és ízletes ételek receptjeivel kiegészítve.

ZABOLA.hu azoknak:

  • akik jelenlegi életükben érzik a változtatás szükségét és hajlandóak is tenni érte,
  • akik eldöntötték, hogy saját kezükbe veszik az életüket és egy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb élet megteremtésével egyszerűbben és sikeresebben hozzák ki a legtöbbet a mindennapjaikból.
  • akik tudatos táplálkozással és az egészségüket támogató életmóddal sokáig, egészségben szeretnék élvezni az életet.

 

Mindehhez kitartást, sok sikert és minden jót kívánunk!

fitt