Receptek

AVOKÁDÓKRÉM

Pillanatok alatt elkészíthető tápláló fehérjeforrás.Az avokádó egy Közép-Amerikában őshonos örökzöld fán terem, melynek termését már több ezer éve fogyasztják az ott élő indiánok. Tápláló fehérjeforrás. Több mint 80 százaléka könnyen emészthető zsír,...
Zöldborsópástétom

Zöldborsópástétom

A zöldborsó az a zöldség, ami szinte minden háztartásban a kamrák polcain, vagy a fagyasztóban egész évben a rendelkezésünkre áll. Sokszínű felhasználása lehetővé teszi, hogy ízletes levesek, főzelékek, raguk készüljenek belőle, vagy különféle gabonákkal társítsuk....

bővebben
Zabos golyók aszalt szilvával

Zabos golyók aszalt szilvával

Nem igényel nagy előkészületet, szinte pillanatok alatt, gyorsan elkészülhetsz ezzel a zabpehely alapokon nyugvó, rostban gazdag, gurulós nyamnyognivalóval. Ez a recept jól jöhet, ha váratlanul vendégek jelentkeznek be, és sem kedved, sem időd nincs a konyhában...

bővebben
Vörös lencse humusz

Vörös lencse humusz

HOZZÁVALÓK : 200 gramm vörös lencse 100g szezámmag ½  frissen facsart citromlé 3 szál újhagyma fehér része 1 gerezd fokhagyma ½ teáskanál őrölt római kömény 3 evőkanál Oliva olaj 1 babérlevél 1 csipet őrölt fahéj 1 teáskanál őrölt füstölt paprika bors só (Himalaya...

bővebben
Vegán túrógombóc kölesből

Vegán túrógombóc kölesből

Vegán túrógombóc kölesből (glutén-, cukor-, tejmentes)   A hagyományos túróhoz rendkívül hasonló állagra és ízvilágra számíthatunk, amikor megkóstoljuk ezeket a „gabonák királynőjeként” ismert kölesből készült gombócokat. A köles gluténmentes, lúgosító hatású, könnyen...

bővebben
Tejmentes sárgarépás zöldborsófőzelék

Tejmentes sárgarépás zöldborsófőzelék

Egy kis inspiráció, hogy miért készítsünk egyszerű alapanyagokból étkeket magunknak. Mivel a zöldborsó és a sárgarépa általában törzsvendég az otthonunkban, így ha főzelékre vágyunk, ebből a két nyersanyagból gyorsan elkészíthetjük. A zöldborsó: Édeskés ízéért szinte...

bővebben
Szendvicskrémek

Szendvicskrémek

BrokkolikrémMiért jó nekünk, ha gyakrabban fogyasztunk brokkolit?   Egy kis tudományos megközelítés: A brokkoli, ez a tápanyagokban gazdag keresztes virágú zöldség, hazánkban az utóbbi 20 évben kapott nagyobb figyelmet. Elsősorban krémlevesekben, rakott ételekben,...

bővebben

Édes élet, keserű valóság

ÚTON AZ EGÉSZSÉG FELÉ

EBOOK

HANGOSKÖNYV

Gubányi György István színművész felolvasásával

Hallgass bele a könyvbe!

Hasznos és értékes

írásokat, recepteket

kaphatsz.