Receptek
Zöldborsópástétom
A zöldborsó az a zöldség, ami szinte minden háztartásban a kamrák polcain, vagy a fagyasztóban egész évben a rendelkezésünkre áll. Sokszínű felhasználása lehetővé teszi, hogy ízletes levesek, főzelékek, raguk készüljenek belőle, vagy különféle gabonákkal társítsuk....
Zabos golyók aszalt szilvával
Nem igényel nagy előkészületet, szinte pillanatok alatt, gyorsan elkészülhetsz ezzel a zabpehely alapokon nyugvó, rostban gazdag, gurulós nyamnyognivalóval. Ez a recept jól jöhet, ha váratlanul vendégek jelentkeznek be, és sem kedved, sem időd nincs a konyhában...
Vörös lencse humusz
HOZZÁVALÓK : 200 gramm vörös lencse 100g szezámmag ½ frissen facsart citromlé 3 szál újhagyma fehér része 1 gerezd fokhagyma ½ teáskanál őrölt római kömény 3 evőkanál Oliva olaj 1 babérlevél 1 csipet őrölt fahéj 1 teáskanál őrölt füstölt paprika bors só (Himalaya...
Vegán túrógombóc kölesből
Vegán túrógombóc kölesből (glutén-, cukor-, tejmentes) A hagyományos túróhoz rendkívül hasonló állagra és ízvilágra számíthatunk, amikor megkóstoljuk ezeket a „gabonák királynőjeként” ismert kölesből készült gombócokat. A köles gluténmentes, lúgosító hatású, könnyen...
Tejmentes sárgarépás zöldborsófőzelék
Egy kis inspiráció, hogy miért készítsünk egyszerű alapanyagokból étkeket magunknak. Mivel a zöldborsó és a sárgarépa általában törzsvendég az otthonunkban, így ha főzelékre vágyunk, ebből a két nyersanyagból gyorsan elkészíthetjük. A zöldborsó: Édeskés ízéért szinte...
Szendvicskrémek
BrokkolikrémMiért jó nekünk, ha gyakrabban fogyasztunk brokkolit? Egy kis tudományos megközelítés: A brokkoli, ez a tápanyagokban gazdag keresztes virágú zöldség, hazánkban az utóbbi 20 évben kapott nagyobb figyelmet. Elsősorban krémlevesekben, rakott ételekben,...
Hasznos és értékes
írásokat, recepteket
kaphatsz.