zöldborsó az a zöldség, ami szinte minden háztartásban a kamrák polcain, vagy a fagyasztóban egész évben a rendelkezésünkre áll. Sokszínű felhasználása lehetővé teszi, hogy ízletes levesek, főzelékek, raguk készüljenek belőle, vagy különféle gabonákkal társítsuk. Sőt, még szendvicskrémként is megállja a helyét.

Zöldborsó

A zöldborsó sok esszenciális aminosavat és fehérjét tartalmaz. Az ásványi anyagok közül megtalálható benne foszfor, kálium, vas, cink, mangán és réz. Értékes B1-, B2-, és C-vitamin forrás.

Ez a szendvicskrém életmentő lehet:

– ha fáradtak vagyunk, vagy

– épp nincs kedvünk a vacsorával bíbelődni,

– esetleg hirtelen betoppanó vendégek lepnek meg bennünket.

zöldborsópástétommal gyorsan, mégis finom és tápláló étket tudunk az asztalra varázsolni.

 

Hozzávalók:

40dkg zöldborsó

1 csokor apróra vágott friss petrezselyem vagy (morzsolt petrezselyemlevél)

2 gerezd fokhagyma reszelve vagy (fokhagyma granulátum)

fél citrom leve

1 csapott teáskanál só (Himalája)

1 kávéskanál őrölt koriander

1 kávéskanál őrölt köménymag

1 csapott kávéskanál bors

2 evőkanál hidegen sajtolt olaj

Zöldborsó pástétom

Elkészítés:

Ha nem a konzerv változattal dolgozunk, akkor a zöldborsót főzzük puhára, majd az aprítógépbe      téve (vagy botmixerrel turmixolva) a többi összetevő hozzáadásával pürésítsük.

Ezzel a mutatós, természetes zöld színű, ízletes borsópástétommal biztos sikerre számíthatsz.