A zöldborsó az a zöldség, ami szinte minden háztartásban a kamrák polcain, vagy a fagyasztóban egész évben a rendelkezésünkre áll. Sokszínű felhasználása lehetővé teszi, hogy ízletes levesek, főzelékek, raguk készüljenek belőle, vagy különféle gabonákkal társítsuk. Sőt, még szendvicskrémként is megállja a helyét.

A zöldborsó sok esszenciális aminosavat és fehérjét tartalmaz. Az ásványi anyagok közül megtalálható benne foszfor, kálium, vas, cink, mangán és réz. Értékes B1-, B2-, és C-vitamin forrás.
Ez a szendvicskrém életmentő lehet:
– ha fáradtak vagyunk, vagy
– épp nincs kedvünk a vacsorával bíbelődni,
– esetleg hirtelen betoppanó vendégek lepnek meg bennünket.
A zöldborsópástétommal gyorsan, mégis finom és tápláló étket tudunk az asztalra varázsolni.
Hozzávalók:
40dkg zöldborsó
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem vagy (morzsolt petrezselyemlevél)
2 gerezd fokhagyma reszelve vagy (fokhagyma granulátum)
fél citrom leve
1 csapott teáskanál só (Himalája)
1 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál őrölt köménymag
1 csapott kávéskanál bors
2 evőkanál hidegen sajtolt olaj

Elkészítés:
Ha nem a konzerv változattal dolgozunk, akkor a zöldborsót főzzük puhára, majd az aprítógépbe téve (vagy botmixerrel turmixolva) a többi összetevő hozzáadásával pürésítsük.
Ezzel a mutatós, természetes zöld színű, ízletes borsópástétommal biztos sikerre számíthatsz.