Nem igényel nagy előkészületet, szinte pillanatok alatt, gyorsan elkészülhetsz ezzel a zabpehely alapokon nyugvó, rostban gazdag, gurulós nyamnyognivalóval.
Ez a recept jól jöhet, ha váratlanul vendégek jelentkeznek be, és sem kedved, sem időd nincs a konyhában pepecselni.
Hozzávalók (kb 30 darab elkészítéséhez):
400g zabpehely
2 db közepes alma
4 evőkanál karobpor
8 evőkanál kókuszreszelék
2 dl növényi tej
2 db banán
2 evőkanál méz
mazsola
aszalt szilva
Elkészítés:
A zabot egy nagyobb edénybe kimérjük, majd folyamatosan hozzáadjuk az előbb említett hozzávalókat: karobpor, kókuszreszelék, mazsola, reszelt alma (nagyobb lyukú reszelőn lereszelve), darabolt aszalt szilva, és a banán darabokat.
Mindezt jól megkeverjük, majd ráöntjük a 2 dl langyos növényi tejet, melyhez előzőleg hozzáadtuk a 2 evőkanál mézet.
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és a masszát 10-15 percre betesszük a hűtőbe. A finomság elkészítésének utolsó mozzanataként csinos gombócokat formázunk, melyeket végezetül a kókuszreszelékben forgatunk meg.