Blog
A testi-lelki egészség út a boldogsághoz
A testi-lelki egészség fontossága Minden ember életében egy alapvető természetes igény, hogy szeretne jól élni. Szeretne birtokolni, biztonságban lenni és jól szeretné érezni magát a saját bőrében. A jó életet nem csak a tárgyak és az anyagi javak jelentik. Néhány...
A tej élet, erő, egészség?
A tej élet, erő, egészség? Biztos ismer a közvetlen környezetében olyan embert, akinek bizonyos ételek fogyasztását kerülnie kell, mert egyébként kellemetlen tüneteket tapasztal magán. A felnőtt emberek 15-30 százaléka érzékeny valamilyen ételre. Leggyakrabban...
A rejtőzködő cukor – kulcs a tudatosság
Az emberek általában azt gondolják, hogy a cukrot az ízesített üdítőkkel, süteményekkel, csokoládéval, esetleg fagylalt formájában viszik be a szervezetükbe. Ez igaz is, viszont napi szinten, általában a szükséges mennyiség többszörösét. Azonban azt már kevesen...
A magok királynője a lenmag
Az egészségünket támogató apró magocska, a magok királynője A lenmag napjainkban az egyik legegészségesebb élelmiszernek tekinthető. Történeti források szerint már a régmúltban is felismerték kedvező hatásait. Hippokratész Kr.e.500-ban a lenmagot testi fájdalmak,...
A kókuszolaj jótékony hatása a szív- és érendszerre
Hogy lehetséges ez, mikor a kókusz telített zsírokban gazdag? Nem minden telített zsír káros a szívnek. A hidrogénezett zsírok, a köztes zsírok és a telítetlen zsírok az igazi bűnösök. Kimutatták, hogy a telítetlen zsírok ragadósabbá teszik a trombocitákat...
A kakukkfű antibakteriális tulajdonságú
(balzsamfű, démutka, kakucskafű, thimián, tömjénfű) Kámforos illatú, aromás fűszer. Európában szinte bárhol fellelhető évelő növény. A gyógyászatban frissen, vagy szárítva elsősorban a virágait és a leveleit hasznosítják. Remek antibakteriális tulajdonságokkal...
Hasznos és értékes
írásokat, recepteket
kaphatsz.







