Receptek

AVOKÁDÓKRÉM

Pillanatok alatt elkészíthető tápláló fehérjeforrás.Az avokádó egy Közép-Amerikában őshonos örökzöld fán terem, melynek termését már több ezer éve fogyasztják az ott élő indiánok. Tápláló fehérjeforrás. Több mint 80 százaléka könnyen emészthető zsír,...
Csicseriborsós zöldsaláta

Csicseriborsós zöldsaláta

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg csicseriborsó 5 db paradicsom 1 kígyóuborka 1 szál répa apróra reszelve 2 kis fej lilahagyma pár szelet póréhagyma 2 szál újhagyma 1 evőkanál balzsamecet 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj (bármilyen) Himalaya...

bővebben
Cukinis mungóbab

Cukinis mungóbab

Ma már tudjuk, hogy táplálkozásunkban a hüvelyes növények (bab, borsó, lencse, szója) nagyobb figyelmet érdemelnének. Szuper fehérjeforrások, a telítetlen zsírsavak, rostok, vitaminok és ásványi anyagok bőséges tárháza. Kutatások sokasága támasztja alá egészségvédő...

bővebben
Céklás zellerkrémleves

Céklás zellerkrémleves

Az antioxidánsokban bővelkedő cékla, és az idegerősítő zeller egy leves erejéig is igen jó választás. (Érdekesség: A zeller görög nevét (szelinon) Szilénoszról a görög mondák sokarcú figurájáról kapta, vélt potencianövelő hatása miatt.) A céklás zellerkrémlevest...

bővebben
Céklás szendvicskrém

Céklás szendvicskrém

CÉKLÁS SZENDVICSKRÉM Cékla. Sokan nem kedvelik az ízét, és bajlódni sem szeretnek vele, mert ha pucolásra kerül a sor, mindent összefog. Miért érdemes mégis beilleszteni a táplálkozásunkba ezt a sokféleképpen elkészíthető, mindenki számára jótékony hatású...

bővebben
Céklás almasaláta

Céklás almasaláta

A céklának napjainkban kiemelt szerep jut az állóképességüket próbára tevő sportolók körében. Támogatja az energiaháztartást, így javítja az állóképességet. Fokozza az izmok vér és oxigénellátását, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása révén segíti a...

bővebben
Brokkolikrém

Brokkolikrém

Szendvicsre kenhető BROKKOLIKRÉMMiért jó nekünk, ha gyakrabban fogyasztunk brokkolit?   Egy kis tudományos megközelítés: A brokkoli, ez a tápanyagokban gazdag keresztes virágú zöldség, hazánkban az utóbbi 20 évben kapott nagyobb figyelmet. Elsősorban krémlevesekben,...

bővebben

Édes élet, keserű valóság

ÚTON AZ EGÉSZSÉG FELÉ

EBOOK

HANGOSKÖNYV

Gubányi György István színművész felolvasásával

Hallgass bele a könyvbe!

Hasznos és értékes

írásokat, recepteket

kaphatsz.