Receptek
Csicseriborsós zöldsaláta
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg csicseriborsó 5 db paradicsom 1 kígyóuborka 1 szál répa apróra reszelve 2 kis fej lilahagyma pár szelet póréhagyma 2 szál újhagyma 1 evőkanál balzsamecet 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj (bármilyen) Himalaya...
Cukinis mungóbab
Ma már tudjuk, hogy táplálkozásunkban a hüvelyes növények (bab, borsó, lencse, szója) nagyobb figyelmet érdemelnének. Szuper fehérjeforrások, a telítetlen zsírsavak, rostok, vitaminok és ásványi anyagok bőséges tárháza. Kutatások sokasága támasztja alá egészségvédő...
Céklás zellerkrémleves
Az antioxidánsokban bővelkedő cékla, és az idegerősítő zeller egy leves erejéig is igen jó választás. (Érdekesség: A zeller görög nevét (szelinon) Szilénoszról a görög mondák sokarcú figurájáról kapta, vélt potencianövelő hatása miatt.) A céklás zellerkrémlevest...
Céklás szendvicskrém
CÉKLÁS SZENDVICSKRÉM Cékla. Sokan nem kedvelik az ízét, és bajlódni sem szeretnek vele, mert ha pucolásra kerül a sor, mindent összefog. Miért érdemes mégis beilleszteni a táplálkozásunkba ezt a sokféleképpen elkészíthető, mindenki számára jótékony hatású...
Céklás almasaláta
A céklának napjainkban kiemelt szerep jut az állóképességüket próbára tevő sportolók körében. Támogatja az energiaháztartást, így javítja az állóképességet. Fokozza az izmok vér és oxigénellátását, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása révén segíti a...
Brokkolikrém
Szendvicsre kenhető BROKKOLIKRÉMMiért jó nekünk, ha gyakrabban fogyasztunk brokkolit? Egy kis tudományos megközelítés: A brokkoli, ez a tápanyagokban gazdag keresztes virágú zöldség, hazánkban az utóbbi 20 évben kapott nagyobb figyelmet. Elsősorban krémlevesekben,...
Hasznos és értékes
írásokat, recepteket
kaphatsz.







