Az antioxidánsokban bővelkedő cékla, és az idegerősítő zeller egy leves erejéig is igen jó választás. (Érdekesség: A zeller görög nevét (szelinon) Szilénoszról a görög mondák sokarcú figurájáról kapta, vélt potencianövelő hatása miatt.)

A céklás zellerkrémlevest a Biovita növényi tejkészítő gépben igazán egyszerű elkészíteni. Pucolunk, darabolunk, és rövid időn belül már tálalhatunk is.

Zellerkrémleves hozzávalók

Készítsük elő a hozzávalókat:

15 dkg zeller

1 szál répa

1 kisebb fej vöröshagyma

1 kisebb fej cékla

1 AP (~60g) basmati rizs

1 evőkanál kókuszolaj

2 evőkanál sómentes ételízesítő

Himalaya só ízlés szerint (½ -1 teáskanál)

bors

késhegynyi kurkuma

apróra vágott friss vagy szárított petrezselyemlevél

Tálaláshoz: pirított napraforgómagszárított zellerlevél

Elkészítés:

A zöldségeket mosás és hámozás után daraboljuk fel apró kockákra, és tegyük a Biovita növényi tejkészítő gépbe. A többi alapanyagot is hozzáadva, végül öntsük fel vízzel a maximum jelzésig.  A recept 1,3 literes készülékhez készült.

Zellerkrémleves főzés

Tálaláskor levesünket ízesíthetjük, színesíthetjük pirított napraforgómaggal és zöldfűszerekkel. (szárított zellerlevél)

Céklás zellerkrémleves