A céklának napjainkban kiemelt szerep jut az állóképességüket próbára tevő sportolók körében.

Támogatja az energiaháztartást, így javítja az állóképességet.

  • Fokozza az izmok vér és oxigénellátását,
  • antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása révén segíti a regenerálódást.
  • Amellett, hogy rostokban gazdag,
  • rengeteg hasznos vitamint, ásványi anyagot, fehérjét és enzimet is tárol.
Cékla

Kutatások támasztják alá gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatását, sőt megfigyelték, hogy a céklalevet fogyasztó rákos betegek, könnyebben viselik a gyógyító kezeléseket. A benne lévő antioxidánsok daganatellenes hatással bírnak.

Céklás almasaláta

CÉKLÁS ALMASALÁTA

A recept elkészítése olyan egyszerű, hogy már néhány szóval leírható. Reszeld le, fűszerezd és keverd össze.

 

Hozzávalók:

cékla

alma

citrom leve

1 kiskanál méz (elhagyható)

1 csipet Himalája só

1 kiskanál Fűszerkuckó olasz fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoránna, borsikafű, zsálya)

napraforgómag (pirított)

 

Elkészítés:

céklát (megpucoljuk) és az almákat (héjukkal együtt) reszeljük le.  Keverjük össze, majd adjuk hozzá a citrom levét, egy csipet himalája sót, 1 kiskanál mézet (elhagyható), és a kiskanál olasz fűszerkeveréket. Az ízeknek jót tesz, ha fogyasztás előtt a hűtőben kicsit összeérhetnek.

Tálaláskor pirított napraforgómaggal szórjuk meg.

Napraforgómag pirításról egy rövid YOUTUBE videó: KATTINTS IDE

 

Szóval, ha fáradtan a munkából hazaérve szeretnéd feldobni magad és nem egy kalóriadús fánkkal vagy fagyival növelnéd tovább a tested térfogatát, akkor válaszd ezt a pár perc alatt összedobható egészséges kis délutáni nasit. Mindenképpen érdemes kipróbálnod!