A céklának napjainkban kiemelt szerep jut az állóképességüket próbára tevő sportolók körében.
Támogatja az energiaháztartást, így javítja az állóképességet.
- Fokozza az izmok vér és oxigénellátását,
- antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása révén segíti a regenerálódást.
- Amellett, hogy rostokban gazdag,
- rengeteg hasznos vitamint, ásványi anyagot, fehérjét és enzimet is tárol.
Kutatások támasztják alá gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatását, sőt megfigyelték, hogy a céklalevet fogyasztó rákos betegek, könnyebben viselik a gyógyító kezeléseket. A benne lévő antioxidánsok daganatellenes hatással bírnak.
CÉKLÁS ALMASALÁTA
A recept elkészítése olyan egyszerű, hogy már néhány szóval leírható. Reszeld le, fűszerezd és keverd össze.
Hozzávalók:
1 cékla
3 alma
1 citrom leve
1 kiskanál méz (elhagyható)
1 csipet Himalája só
1 kiskanál Fűszerkuckó olasz fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoránna, borsikafű, zsálya)
napraforgómag (pirított)
Elkészítés:
A céklát (megpucoljuk) és az almákat (héjukkal együtt) reszeljük le. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a citrom levét, egy csipet himalája sót, 1 kiskanál mézet (elhagyható), és a kiskanál olasz fűszerkeveréket. Az ízeknek jót tesz, ha fogyasztás előtt a hűtőben kicsit összeérhetnek.
Tálaláskor pirított napraforgómaggal szórjuk meg.
Napraforgómag pirításról egy rövid YOUTUBE videó: KATTINTS IDE
Szóval, ha fáradtan a munkából hazaérve szeretnéd feldobni magad és nem egy kalóriadús fánkkal vagy fagyival növelnéd tovább a tested térfogatát, akkor válaszd ezt a pár perc alatt összedobható egészséges kis délutáni nasit. Mindenképpen érdemes kipróbálnod!