CÉKLÁS SZENDVICSKRÉM
Cékla. Sokan nem kedvelik az ízét, és bajlódni sem szeretnek vele, mert ha pucolásra kerül a sor, mindent összefog.
Miért érdemes mégis beilleszteni a táplálkozásunkba ezt a sokféleképpen elkészíthető, mindenki számára jótékony hatású vitaminbombát?
Mert:
- nagy mennyiségben találhatóak benne értékes vitaminok és ásványi anyagok, (vas, kalcium, magnézium)
- rostokban gazdag, viszont zsírszegény,
- javítja a vérkeringést,
- gyulladáscsökkentő, regeneráló hatású,
- a benne lévő antioxidánsok daganatellenes hatással bírnak,
- méregtelenítő és zsírégető hatása mellett,
- vérnyomáscsökkentő,
- javítja az állóképességet és a sportteljesítményt.
CÉKLÁS SZENDVICSKRÉM
Hozzávalók:
1 nagyobb cékla (40 dkg)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
10dkg földimogyoró (sómentes)
fűszerek: só, bors, őrölt fűszerkömény, sómentes ételízesítő (ízlés szerint)
Elkészítés:
A mogyorót megdaráljuk.
A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, majd az aprítógépbe téve pépesítjük.
Hozzáadjuk a darált mogyorót, és ízlés szerint fűszerezzük.
Hűtőbe téve legalább egy órát hagyjuk az ízeket összeérni.
Pirítósra kenve fogyaszthatjuk.