CÉKLÁS SZENDVICSKRÉM

Cékla. Sokan nem kedvelik az ízét, és bajlódni sem szeretnek vele, mert ha pucolásra kerül a sor, mindent összefog.

Miért érdemes mégis beilleszteni a táplálkozásunkba ezt a sokféleképpen elkészíthető, mindenki számára jótékony hatású vitaminbombát?

Cékla

Mert:

  • nagy mennyiségben találhatóak benne értékes vitaminok és ásványi anyagok, (vas, kalciummagnézium)
  • rostokban gazdag, viszont zsírszegény,
  • javítja a vérkeringést,
  • gyulladáscsökkentő, regeneráló hatású,
  • a benne lévő antioxidánsok daganatellenes hatással bírnak,
  • méregtelenítő és zsírégető hatása mellett,
  • vérnyomáscsökkentő,
  • javítja az állóképességet és a sportteljesítményt.

 

CÉKLÁS SZENDVICSKRÉM

 

Hozzávalók:

1 nagyobb cékla (40 dkg)

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 szál sárgarépa

10dkg földimogyoró (sómentes)

fűszerek: só, bors, őrölt fűszerkömény, sómentes ételízesítő (ízlés szerint)

Céklás szendvicskrém

Elkészítés:

A mogyorót megdaráljuk.

A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, majd az aprítógépbe téve pépesítjük.

Hozzáadjuk a darált mogyorót, és ízlés szerint fűszerezzük.

Hűtőbe téve legalább egy órát hagyjuk az ízeket összeérni.

Pirítósra kenve fogyaszthatjuk.