Receptek
Magvas ropogós
Nem titok, hogy egytől egyig szeretünk nassolni. Az éhség nélküli eszegetésnek külön pszichológiája van. Előre megfontolt szándékból, miért ne készíthetnénk magunknak olyan ropogtatnivalókat, amelyeket lelkiismeret furdalás nélkül élvezhetünk, sőt velük egészségesebbé...
Karalábé krémleves
Tavasszal és nyáron kár lenne kihagyni a lágy ízű, édeskés ropogós gumójú, zsenge karalábéból készült finomságokat. Minél zsengébb, annál magasabb a vitamin- és ásványi anyag tartalma (A-, B-vitamin, kálium, magnézium, foszfor.) Sokféleképpen elkészíthetjük, levesnek,...
Humusz petrezselyemmel
HOZZÁVALÓK: 200 gramm csicseriborsó 100g szezámmag 1 púpozott teáskanál római kömény 2-3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál citromlé 1 ½ dl olivaolaj ¼ csokor petrezselyemzöld (1 evőkanál szárított petrezselyem) fehérbors só (Himalaya finom) ELKÉSZÍTÉS: A...
Fokhagymakrémleves
Hozzávalók 1 fej fokhagyma 1 közepes vöröshagyma 2 evőkanál liszt 1 liter növényi tej 0,5dl víz 2 evőkanál kókuszolaj só, bors, ételízesítő, szerecsendió dinszteléshez kókuszzsír ELKÉSZÍTÉS: A vöröshagymát apróra vágjuk, és a kókuszolajon elkezdjük...
Édesburgonyakrém
Az édesburgonya,vagy más néven batáta sokféleképpen elkészíthető. Mi itt, most, egy egyszerűen elkészíthető szendvicskrém receptet mutatunk be. Egyébként főétkezéshez sütve, vagy főve is tökéletes megoldás, emellett kiválóan grillezhető. Édeskés íze miatt nagyszerű...
Datolyaszirup házilag
Egészséges édesítőszer! Készítsünk datolyaszirupot!Az élet fájának, a sivatag kenyerének nevezett datolyát az emberek nyersen, és szárított formában is régóta fogyasztják. Magas rosttartalma, mely jótékony hatással van az emésztésre, és alacsony glikémiás...
Hasznos és értékes
írásokat, recepteket
kaphatsz.







