Az édesburgonya,

Batáta

vagy más néven batáta sokféleképpen elkészíthető. Mi itt, most, egy egyszerűen elkészíthető szendvicskrém receptet mutatunk be.

Egyébként főétkezéshez sütve, vagy főve is tökéletes megoldás, emellett kiválóan grillezhető. Édeskés íze miatt nagyszerű sütemény alapanyag. Cukorbetegek is fogyaszthatják.

Tartalmaz

– káliumot,
– mangánt,
– alacsony a koleszterintartalma,
– C-, B2-, B6-, valamint E-vitaminokban bővelkedik.

Édesburgonyakrém

SZENDVICSKRÉM HOZZÁVALÓK:

  • 1 db nagyobb méretű édesburgonya (batáta)
  • ½ bögre pirított napraforgómag
  • 4 gerezd sült fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipet chili paprika
  • ½  mokkáskanál fahéj (ceyloni őrölt, vagy BIO)
  • ½  mokkáskanál római kömény
  • 1 mokkáskanál almaecet
  • fekete bors
  • só (Himalaya finom) ízlés szerint

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az édesburgonyát alaposan mossuk meg, vágjuk ketté, majd 180 fokos sütőben süssük puhára. (kb. 30 perc) Az elkészült sült édesburgonyát, pirított napraforgót, sült fokhagymát, paradicsompürét, olajat és a fűszereket pürésítsük krémesre.

Szendvicskrémként kenyérre kenve fogyasztható.