Fokhagymakrémleves

Hozzávalók

 

1 fej fokhagyma

1 közepes vöröshagyma 

2 evőkanál liszt

1 liter növényi tej

0,5dl víz

2 evőkanál kókuszolaj

só, bors, ételízesítő, szerecsendió

dinszteléshez kókuszzsír

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

A vöröshagymát apróra vágjuk, és a kókuszolajon elkezdjük dinsztelni.

Hozzáadjuk a préselt fokhagymákat és alacsony lángon tovább dinszteljük.

A keverékhez (a tűzről levéve) hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük.

Felöntjük a növényi tejjel és a vízzel.

Fűszerezzük.

Forraljuk még egy ideig, hagyjuk kicsit kihűlni majd turmixoljuk össze.

 

Tálaláshoz:

 

Frissen őrölt bors, pirított kenyérkockák, levesgyöngy, pirított napraforgó, tökmag, apróra vágott snidling, reszelt növényi sajt.