Süssünk mogyorós-szilvás muffint!
A muffin receptek az elfoglalt háziasszonyok receptkönyveiben első helyen szerepelnek. Hogy miért? Mert a muffinok villámgyorsan elkészíthetőek és szinte lehetetlen elrontani őket. Ezer féle változatuk létezik, és csak fantáziánk szab határt a belőlük elkészíthető kreációinknak. A muffin sütésre még nagyon készülni sem kell. Leleményességünkre van bízva, hogy az otthoni alapanyagokból éppen milyen muffint rittyentünk.
Egyik kedvencünk a mogyorós-szilvás muffin.
Hozzávalók 12 darabhoz:
350 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
60 gramm őrölt földimogyoró
160 gramm szilvalekvár
80 gramm olvasztott kókuszolaj
3/4 csomag sütőpor
40 gramm eritrit
40 gramm kókuszreszelék
250 ml gabonatej
Előkészítés
- Hozzávalók kimérése
- 12 darabos forma kikenése
- Előmelegített sütőre van szükségünk, ezért ne feledjük időben bekapcsolni.
Elkészítés
Válasszunk egy akkora edényt, amekkorába az összes hozzávaló – kivéve a szilvalekvár – belefér és meg is tudjuk keverni benne.
Az edénybe öntsük bele a lisztet, majd szórjuk rá a sütőport, és keverjük össze.
Ezt követően öntsük hozzá az őrölt földimogyorót, az eritritet, a kókuszreszeléket, majd a kókuszolajat és végül a gabonatejet. (Sorrendben először a száraz, majd a folyékony hozzávalókat.) Fakanállal keverjük össze. A tésztának nem kell tökéletesen simának lennie.
A keverék felét kanalazzuk a sütőformákba, majd mindegyik közepére tegyünk egy púpozott teáskanál szilvalekvárt.
A keverék másik felével „takarjuk be” a sütiket.
Közepes lángon süssük 20 percig.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!