Süssünk mogyorós-szilvás muffint!

A muffin receptek az elfoglalt háziasszonyok receptkönyveiben első helyen szerepelnek. Hogy miért? Mert a muffinok villámgyorsan elkészíthetőek és szinte lehetetlen elrontani őket. Ezer féle változatuk létezik, és csak fantáziánk szab határt a belőlük elkészíthető kreációinknak. A muffin sütésre még nagyon készülni sem kell. Leleményességünkre van bízva, hogy az otthoni alapanyagokból éppen milyen muffint rittyentünk. 

Egyik kedvencünk a mogyorós-szilvás muffin.

Mogyorós-szilvás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

350 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

60 gramm őrölt földimogyoró

160 gramm szilvalekvár

80 gramm olvasztott kókuszolaj

3/4 csomag sütőpor

40 gramm eritrit

40 gramm kókuszreszelék

250 ml gabonatej

Előkészítés

  1. Hozzávalók kimérése
  2. 12 darabos forma kikenése
  3. Előmelegített sütőre van szükségünk, ezért ne feledjük időben bekapcsolni.

Elkészítés

Válasszunk egy akkora edényt, amekkorába az összes hozzávaló – kivéve a szilvalekvár – belefér és meg is tudjuk keverni benne.

Az edénybe öntsük bele a lisztet, majd szórjuk rá a sütőport, és keverjük össze.

Ezt követően öntsük hozzá az őrölt földimogyorót, az eritritet, a kókuszreszeléket, majd a kókuszolajat és végül a gabonatejet. (Sorrendben először a száraz, majd a folyékony hozzávalókat.) Fakanállal keverjük össze. A tésztának nem kell tökéletesen simának lennie.

A keverék felét kanalazzuk a sütőformákba, majd mindegyik közepére tegyünk egy púpozott teáskanál szilvalekvárt.

A keverék másik felével „takarjuk be” a sütiket.

Közepes lángon süssük 20 percig.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!