Hozzávalók:
30 dkg nagy szemű bab
1 nagyobb paradicsom
2 szál újhagyma
1 fej zsenge karalábé
1 avokádó
1 kisebb fej saláta
Saláta öntet: fél dl étolaj, ecet, só, őrölt bors, 1 kiskanál méz, 1 fej karikára vágott vöröshagyma, 1 kis csokor vágott petrezselyem.
Elkészítés:
A babot 2-3 órára áztassuk be, majd 1-2 babérlevelet hozzáadva hideg vízben tegyük fel főni.
Amikor a bab megpuhult, a tűzhelyről húzzuk félre és hagyjuk kihűlni. (Vigyázzunk, hogy a bab ne főjön szét.)
Szűrjük le és adjuk az előzőleg apróra vágott többi zöldséghez.
Az elkészített salátaöntettel óvatosan keverjük össze majd 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek, tegyük hűtőszekrénybe.