Babsaláta

Hozzávalók:

30 dkg nagy szemű bab

1 nagyobb paradicsom

2 szál újhagyma

1 fej zsenge karalábé

1 avokádó

1 kisebb fej saláta

 

Saláta öntet: fél dl étolaj, ecet, só, őrölt bors, 1 kiskanál méz, 1 fej karikára vágott vöröshagyma, 1 kis csokor vágott petrezselyem.

 

Elkészítés:

A babot 2-3 órára áztassuk be, majd 1-2 babérlevelet hozzáadva hideg vízben tegyük fel főni.

 

Amikor a bab megpuhult, a tűzhelyről húzzuk félre és hagyjuk kihűlni. (Vigyázzunk, hogy a bab ne főjön szét.)

 

Szűrjük le és adjuk az előzőleg apróra vágott többi zöldséghez.

 

Az elkészített salátaöntettel óvatosan keverjük össze majd 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek, tegyük hűtőszekrénybe.