kókuszolaj helyreállítja a bőr természetes pH egyensúlyát. A kókuszolajból származó zsírsav bőrvédő, antioxidánsként működik, hasonlít a bőr által termelt faggyúhoz. Segít a bőrszövet gyógyításában és javításában, megakadályozza a korai öregedést és a bőr ráncosodását. Gyógyítja a krónikus bőrbajokat, a pattanásokat, a bőrgyulladást, az ekcémát, a pikkelysömört és a korpásodást.  Kis molekuláinak köszönhetően a bőrön keresztül gyorsan felszívódik, mélyre hatol, megerősítve az alsóbb szöveteket, megőrizve a bőr rugalmasságát. Kisebb sérülések, (égések, vágások, zúzódások és gyulladt izmok) esetén felgyorsítja a gyógyulást.

Kókusz és haj

szájápolásban kis mennyiségű kókuszolaj alkalmazása megszünteti a rossz leheletet és az íny vérzésének csillapítására is alkalmas. A drogériákban is kapható nyelvkaparó segítségével, a reggeli rutin részeként, érdemes beiktatni az éjszaka folyamán szervezetünk öntisztulásának eredményeként, a nyelven kivált toxinokból és baktériumokból álló lepedék eltávolítását.

Az olajos öblögetés lényege, hogy egy evőkanálnyi tiszta olajat, kb. 15-20 percig forgatunk a szánkban, öblögetünk vele, majd kiköpjük és a szokásos módon fogat mosunk. (Érdemes először néhány perccel kezdeni.) Az öblögetés fokozott nyáltermelésre készteti a szervezetet, ami szintén átmossa a száj belsejét, így a kórokozók az olajba tapadva távoznak a szervezetünkből.

Kókuszolaj használata a hajápolásban széles körben elterjedt az indiai nők között, akik gyönyörű, erős, csillogó és egészséges hajuk megőrzése érdekében használják. Hetente egyszer forró, kókuszolajos fejbőr masszázzsal kényeztetik magukat.  Az indonéziai nők a kókusztejet használják természetes samponként.  A kókuszolaj legeredményesebben száraz, festett, dauerolt, elvékonyodott és természetesen göndör hajra alkalmazható. Az enyhén meglangyosított kókuszolaj fejbőrbe masszírozása heti egy alkalommal javasolt. (Érdemes éjszakára a hajon hagyni, majd reggel a szokásos módon megmosni és kondicionálni.)

Kinagyított női száj