Alig két négyzetméter, mégis mindent bebugyolál a talpunktól a fejünk búbjáig.    

A legnagyobb szervünk nélkülözhetetlen feladatokat lát el az érdekünkben. Bőrünk az adóvevő és a határ a külvilág és köztünk.

Ujjai között kukucskál és szájával csücsörít

Veszedelmes kórokozóktól, mérgektől óv meg bennünket, és komfortossá teszi a klímát számunkra, mert nem engedi, hogy túlhevüljünk, vagy éppen kihűljünk. Állandó kapcsolatban van környezetünkkel, méri a hőmérsékletet, elnyeli a fényt, melegszik és kiválaszt mindenféle folyadékot. Szőrpihéivel, érzékelő sejtjeivel és ujjbegyeink minden négyzetcentiméterén rejtőzködő 2500 receptora segítségével képes megállapítani, hogy egy tárgy puha vagy kemény, sima vagy érdes, hogy hűvös, illetőleg száraz-e az idő. A legújabb vizsgálatok szerint bőrünk a szagokat és a hangokat is képes valamilyen mértékben érzékelni. 

 

A bőr a lélek tükre. A belsőnkből a táplálkozásunk és lelkivilágunk árulkodó jegyeit a külsőnkre vetíti. Egy lélegzetelállítóan bámulatos szerv.

 

Külsőnket a napi rutin részeként ápoljuk, tisztítjuk, mossuk, kenjük, naponta többször is. Fegyvertárunkban ott a szappan, tusfürdő, habfürdő, arclemosó, arcvíz, arcszesz, pakolások, szemránckrém, szérumok, bőrradír, arckrém nappalra és éjszakára és a sminkeléshez szükséges készítmények.

Sminkeléshez készülődik

Ezeket minden nap használjuk. Van, hogy 24 óra alatt több alkalommal. Éppen ezért nem mindegy, hogy mit kenünk magunkra.

 

A „hagyományos” kozmetikumokba sajnos a gyártás során sokféle, egészségünkre ártalmas anyag is belekerülhet. Kőolaj származékokszintetikus illatanyagok, kémiai fényvédőszerek, alumínium származékok, parabén típusú tartósítószerek, káros szulfátokveszélyes emulgeátorokleölt állatokból származó vegyületek, génmódosított növényekből származó anyagok.

 

„Minél többféle krémmel kenjük magunkat, annál nagyobb mennyiségű tartósítószerrel, oldószerrel és egyéb anyaggal terheljük a szervezetünket. Ezért miközben hatékony bőrápolási rutin után kutatunk, gyakran visszatérünk az egyszerűbb módszerekhez, ami egyben kevesebb kozmetikumot és alacsonyabb kiadásokat is jelenthet.”                                                    (Johanna Gillbro svéd bőrgyógyász)

Natúrkozmetikum

Válaszd a NATÚRKOZMETIKUMOKAT!

 

Öt érv a natúrkozmetikumok mellett:

  • A kozmetikum használata során semmilyen káros anyag (mesterséges illatanyag és színezék, kémiai tartósítószer) nem kerül a bőrünkre.
  • Mindig tudjuk, hogy mit kenünk magunkra. Hosszú távú alkalmazásával sem jelentkeznek mellékhatások. (A „hagyományos” kozmetikumokban tartósítóként használt parabének negatív hatással lehetnek testünk hormonháztartására.)
  • Nem tömítődnek el a pórusaink. Bőrünk szabadon lélegezhet. (A „hagyományos” termékek szinte mindegyikébe kerülnek ásványi olaj származékok /a benzinkészítés egyik mellékterméke, amit kőolajból állítanak elő/, melyek gátolják a bőrlégzést.)
  • Segítik, támogatják bőrünk természetes megújulását és rugalmasságának megőrzését. Értékes, vitaminokban gazdag organikus növényi olajakat tartalmaznak, amelyek gyorsan felszívódnak és mélyen hidratálják a bőrt.
  • Kevésbé szennyezzük a környezetünket, a természetes összetevők a szennyvízbe kerülve lebomlanak. (A mesterséges összetevőkből álló kozmetikumok használatával nem csak a saját egészségünket kockáztatjuk, hanem azok bekerülve a talajvízbe, levegőbe, hosszú távon környezetünkre is károsan hatnak.
Ápolt bőr