A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Zabos golyók aszalt szilvával

Zabos golyók aszalt szilvával

 

Nem igényel nagy előkészületet, szinte pillanatok alatt, gyorsan elkészülhetsz ezzel a zabpehely alapokon nyugvó, rostban gazdag, gurulós nyamnyognivalóval.

Ez a recept jól jöhet, ha váratlanul vendégek jelentkeznek be, és sem kedved, sem időd nincs a konyhában pepecselni.

 

Hozzávalók (kb 30 darab elkészítéséhez):

400g zabpehely

2 db közepes alma

4 evőkanál karobpor

8 evőkanál kókuszreszelék

2 dl növényi tej

2 db banán

2 evőkanál méz

mazsola

aszalt szilva

 

Elkészítés:

A zabot egy nagyobb edénybe kimérjük, majd folyamatosan hozzáadjuk az előbb említett hozzávalókat: karobpor, kókuszreszelék, mazsola, reszelt alma (nagyobb lyukú reszelőn lereszelve), darabolt aszalt szilva, és a banán darabokat.

Mindezt jól megkeverjük, majd ráöntjük a 2 dl langyos növényi tejet, melyhez előzőleg hozzáadtuk a 2 evőkanál mézet.

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és a masszát 10-15 percre betesszük a hűtőbe. A finomság elkészítésének utolsó mozzanataként csinos gombócokat formázunk, melyeket végezetül a kókuszreszelékben forgatunk meg.

 

 

Zabos golyók aszalt szilvával

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
Árukereső.hu