A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Vörös lencse humusz

 

HOZZÁVALÓK :

 

ELKÉSZÍTÉS:

A megmosott vörös lencsét a babérlevéllel, 3,5 dl vízzel tegyük fel egy lábosban közepes hőfokon főzni. A vörös lencsét nem szükséges főzés előtt beáztatni, mivel rövid idő alatt (15-20 perc) megfő.

A szezámmagot serpenyőben közepes lángon, folyamatosan rázogatva addig pirítsuk, míg szép világos zsemleszínű nem lesz. Aprítógépbe téve és egy kevés olívaolajat hozzáöntve elkészítjük a tahini pasztát.

A megfőtt vörös lencsét leszűrjük és a tahini pasztához adjuk. A fűszereket, aprított petrezselymet és újhagymákat hozzáadva, citromlével és a préselt fokhagymával ízesítjük. A megmaradt olívaolajat és a főzőléből egy keveset hozzáadva ismét aprítógéppel kikeverjük.  Ha szükséges további főzőlé és olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán, az ízek hangolásában még néhány csepp citromlé és további fűszerek segíthetnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vöröslencse humusz
Árukereső.hu