Umami, az ötödik íz.
Az édes, a sós, a savanyú és a keserű mellett at ötödik alapíz az umami.
A pikáns, ínycsiklandozó ízért a glutaminsav nevű aminosav a felelős. A glutaminsav mesterséges változatát, a monoszódium glutamátot (MSG) széles körben használják ízfokozóként, különösen keleti ételekben. A 60-as években olyan tünetek kiváltójának tartották, mint a migrén vagy az erős szívdobogás, de az újabb tanulmányok szerint az MSG nem okoz egészségügyi problémákat, kivéve azon keveseknél, akik érzékenyek rá.
Nagyobb mennyiségben megtalálható az érlelt és az erjesztett ételekben, mint például a szójaszószban.
Természetes, kalóriamentes édesítőszer.
Nem viszi fel a vércukorszintet, cukorbetegek is fogyaszthatják.
100% növényi eredetű édesítőszer.
Nem viszi fel a vércukorszintet, cukorbetegek számára is fogyasztható.
Természetes növényi alapú, energiamentes, fogbarát édesítőszer.
Nem viszi fel a vércukorszintet, cukorbetegek is fogyaszthatják.
Finom szemű fekete só, a tojás ízének helyettesítésére.
Tiszta, természetes durva szemű Himalaya kősó.
Adalékanyag mentes étkezési só.
Jódot nem tartalmaz!
Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó
Adalékanyag mentes
Jódot nem tartalmaz!
Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó.
Adalékanyag mentes
Jódot nem tartalmaz!