A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Zab

Rendezés:

BIO

Kevés kalóriát tartalmazó, könnyen emészthető,lúgosító gabona.

Raktáron
Gyártó: Biorganik
667 Ft
1.334,00 Ft/kg

Kevés kalóriát tartalmaz, könnyen emészthető.

Raktáron
Gyártó: Dénes Natura
388 Ft
776,00 Ft/kg

A zab az egyik legösszetettebb gabona

 

Bár a zab az elmúlt években egyre inkább teret nyer a táplálkozásunkban, még mindig nem fogyasztunk belőle eleget. A világ más országaiban, például az USÁ-ban, a zab, akár pehely, akár más formában, már régóta az étrend része, míg itthon inkább csak a tudatosan táplálkozók és a sportolók napi szintű gabonája.

A tudományos vizsgálatok arra az eredményre jutottak, hogy nincs még egy olyan szinten összetett élelmiszerünk, mint a zab, amely ennyire látványosan elégítené ki minden tápanyag igényünket. 

De miért szeretik annyira a sportolók a zabot?

Mert kiváló fehérjeforrás és magas a vitamin, valamint ásványi anyag tartalma. A zab mindemellett könnyen emészthető és magas rosttartalmú, továbbá igencsak kiadós táplálék, így diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

Mivel szénhidrátforrásnak sem utolsó, így a reggelink részeként fogyasztva a zab nemcsak a megfelelő tápanyagokkal lát el minket már a nap elején, de a szellemi teljesítőképességünket is felpörgeti. Így a reggeli lendületünk akár ebédig is kitarthat.

Mindenképp építsük be a zabot az étrendükbe!

Könnyen kombinálható alapanyag, amely rengeteg felhasználási lehetőséget biztosít. A reggeli zabkását bármivel keverhetjük, legyen szó gyümölcsökről vagy más magvakról, így nemcsak tápláló, hanem finom napindító menüket készíthetünk. Használhatjuk panírként, vagy főzelékekbe is a rántás részeként, de egyes formáiban a lisztet is helyettesíthetjük vele.

Láthatjuk, hogy a zab beépítése a napi táplálkozásunkba kizárólag jó hatásokkal bír, így ne habozzunk hozzáadni az ételeinkhez!

Árukereső.hu