A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Árpa

Rendezés:
Az árpa nyomelemekben, rostban gazdag gabona.
Raktáron
Gyártó: Tellér
210 Ft
420,00 Ft/kg

Általános erősítő hatású, állítólag az ókori Rómában a gladiátorok, katonák fő tápláléka az árpa volt.

Raktáron
Gyártó: Dénes Natura
366 Ft
732,00 Ft/kg

Árpával az egészségünkért

 

Az árpa az egyik legrégebbi ismert gabona, már őseink is használták és a sumér, valamint az egyiptomi civilizáció is termesztette már. Nem véletlen, hogy ilyen régóta az alapvető élelmiszerek közé tartozik, hiszen amellett, hogy kis vízigénnyel rendelkezik és így sok helyen megnő, az árpa rengeteg pozitív hatással bír az egészségünkre.

Az árpa hatásai az egészségünkre

Az árpa kiváló antioxidáns, vagyis megköti a szabadgyököket, ezzel olyan betegségeket segít megelőzni, mint a cukorbetegség, vagy a szív- és érrendszeri betegségek, melyek vezető halálokok Magyarországon. Emellett bizonyított rákmegelőző hatása van, mivel azon kevés élelmiszer közé tartozik, mely tartalmaz szelént. Az árpában lévő szelén javítja az immunrendszert és csökkenti a gyulladások kialakulását.

A vérnyomásra is kedvező hatással bír, mivel magas a kálium és kalcium, valamint magnézium tartalma, melyek mind hozzájárulhatnak az alacsonyabb vérnyomáshoz.

Könnyen étrendünkbe illeszthetjük az árpát!

Ha emésztésünk javítása a cél, akkor is érdemes beépíteni az árpát az étrendünkbe, hiszen gyorsítja az anyagcserét és a székrekedést is megszüntetheti. Rengeteg felhasználási módja van az árpának, ha szeretnénk az étrendünk részévé tenni. Belefőzhetjük a levesekbe vagy a pörköltekbe, de akár salátaként is fogyaszthatjuk.

Láthatjuk, hogy az árpa mennyi pozitív tulajdonsággal rendelkezik, így akár diétánkba szeretnénk új színt vinni, akár a család étkezési szokásait akarjuk kicsit gazdagabbá tenni, az árpa jó választás lesz!

Árukereső.hu