A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Tellér Vörös rizs "Arany Tellér" 200g

Ár:
423 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 2.115,00 Ft/kg
Gyártó: Tellér
Cikkszám: GTEA47A60200

Leírás és Paraméterek

Aprószemű, barnás-vörös színű, meglehetősen ragacsos rizs. Franciaország déli részén, a Camargue-i régióban termesztett rizsfajta; intenzív diós ízzel rendelkezik. A vörös rizst nem koptatják, csak hántolják, ezért akárcsak a barna rizs, sokat megőriz eredeti tápértékéből. Két fő fajtája van, a hosszú szemű red cargo, amit Thaiföldön termesztenek, és a közepes szemű butáni vörös.

Több, megfelelően ellenőrzött tudományos vizsgálat is igazolta, hogy a vörös rizs rendszeres fogyasztásával a vérkoleszterin hatékonyan csökkenthető. A kínai orvoslás emlékei szerint a vörös rizst legalább 800 éve alkalmazzák különféle betegségek kezelésére. Különleges színét a Monascus purpureus élesztőgombának köszönheti.

A főzési ideje kevesebb, mint a barna rizsé, mindössze 15-20 perc. Ajánlott átmosni mielőtt nekikezdenénk a főzésnek. Ez a rizs enyhén rágós, ezért ha jobban szeretjük a puhább rizseket, célszerű félórára beáztatni mielőtt főzni kezdenénk. Íze a barna rizsére emlékeztet, de van egy jellegzetes, földes aromája.