Tellér Virágbab "Arany Tellér" 500g
Elérhetőség: | Raktáron |
Egységár: | 1.430,00 Ft/kg |
Gyártó: | Tellér |
Cikkszám: | HTEA08A30500 |
Leírás és Paraméterek
A babról sok embernek a teltségérzet, puffadás jut eszébe. Mindez azonban megelőzhető, ha főzés előtt a babot beáztatjuk és főzés közben többször lecseréljük a vizet. További segítség lehet, ha édesköménnyel fűszerezzük. A babnak az emberi szervezetre számos kedvező hatást is tulajdonítanak. A kutatások szerint azok az emberek, akik táplálkozásában rendszeresen szerepelnek a hüvelyes növények kevésbé hajlamosak a szívbetegségekre. Izoflavonokat és fitoszterolokat tartalmaznak, amelyekről úgy tartják, hogy csökkentik a rákos megbetegedések kialakulását.
Mivel a babok vízben oldódó rostokban gazdag növények így kedvező hatással vannak a vér koleszterinszintjére. Kutatások azt is megállapították, hogy napi 10g vízben oldódó rost (ezt kb.200-250 gramm bab tartalmazza) fogyasztása a kiindulási értékhez képest 10%-al is csökkentheti az LDL koleszterin szintjét. A babban található szaponinok és fitoszterolok is koleszterinszint csökkentő hatásúak. Segít lefogyni, a babfélék fogyasztása teltségérzetet biztosít, mindeközben gátolja a vércukorszint ingadozását így sokáig jóllakottság érzése jellemző. A babféléket rendszeresen fogyasztóknak kevesebb a májfoltjuk és ráncuk mivel a hüvelyesek magas antioxidáns tartalmú polifenolokat tartalmaznak. Magas B5-, E-vitamin- és biotintartalmuk, gazdagok kalciumban, káliumban, rézben, folsavban, magnéziumban és vasban.
A könnyen és olcsón beszerezhető hüvelyes növények rendszeres fogyasztásával változatosabbá és egészségesebbé tehetjük étrendünket. Készíthetünk belőlük levest, főzeléket, köretet, püréket, szendvicskrémeket és pástétomokat is.
Népszerű termékek
BIO
A szójabab teljes értékű fehérjéket tartalmaz elegendő mennyiségű és minőségű aminosavval.
BIO, Gluténmentes
Enyhén édes ízű, zöld színű, apró szemű bab. Magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyagtartalom.