A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Tellér Búzacsíra (szárított) "Arany Tellér" 200g

Ár:
130 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 650,00 Ft/kg
Gyártó: Tellér
Cikkszám: PTEA11A10200

Leírás és Paraméterek

BÚZACSÍRA

Antioxidánsokban, ásványi anyagokban, vitaminokban, rostban és fehérjében bővelkedő szuperélelmiszer.

Felhasználás: magában, salátába, kefirbe, joghurtba keverve, elsősorban a dió és mogyorófélék helyettesítésére használják

A búzát 9-10 ezer évvel ezelőtt, a Földközi-tenger termékeny keleti partján termesztették. Mintegy négyezer év elteltével az egyiptomiak nagyon magas szintre emelték a búza feldolgozását. Innen valamikor időszámításunk kezdetén, Rómán keresztül került a gallokhoz és britekhez. A gyarmatosítások idején a Föld minden részére eljutott.

A „finomliszt” készítésekor eltávolítják a búza csíráját és héját, pedig mindkettő gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében. A keleti orvostudományok a szervezet egyik legjobb erősítőjeként már sok éve használják a búzacsírát. Igazi felfedezése azonban csak az utóbbi években kezdődött. A népi orvoslás a petefészek működésének serkentésére, vetélés, koraszülés megelőzésére, a meddőség egyes eseteiben, perifériás vérkeringési zavaroknál, idegerősítésként és magas vérnyomás esetén a szervezet méregtelenítésére, öregedést gátlóként, rák megelőzésére a rendszeres búzacsíra-fogyasztást javasolja.

A búzacsíra nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, B7- (biotin, koenzim R), B9- (folsav), C-, és E-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, cinket, kobaltot, krómot. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vérkoleszterin-és trigliceridszintet. Daganatos megbetegedések kialakulását gátló anyagokat tartalmaz.

A parányi búzacsíra igen gazdag antioxidánsokban. Közülük is kiemelkedik a klorofill tartalma. Kísérletek bizonyítják a klorofill mutáció ellenes hatását. A búzacsíra rákkeltő anyagokkal szembeni hatékonysága egyenes arányban van annak klorofill tartalmával. Felhasználják gyógyszermérgezések, gennyes folyamatok kezelésére, valamint rákterápiában kiegészítő szerként is. A vitaminok közül E-vitamin-és karotin tartalma kiemelkedő.

 

 

Mindent megteszünk

Kérjük, hogy minden esetben, fogyasztás vagy felhasználás előtt olvassa el a termék címkéjén, a gyártó által közölt információkat, és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon találhatókra.

A gyártók a termékek csomagolását, címkéjét, élelmiszerek esetében az összetevőket is módosít(hat)ják, így a tápanyagértékek, és az allergén információk is változ(hat)nak.

A termékfotókat és a termékleírásokat folyamatosan frissítjük, de az eltérésekért az előbbiek miatt nem tudunk felelősséget vállalni.

Népszerű termékek

Felhasználás: magában, salátába, kefirbe, joghurtba keverve, elsősorban a dió és mogyorófélék helyettesítésére használják.

 

Raktáron
358 Ft
716,00 Ft/kg
A parányi búzacsíra igen gazdag antioxidánsokban.
Raktáron
238 Ft
952,00 Ft/kg
Árukereső.hu