Tellér Búzacsíra (szárított) "Arany Tellér" 200g
Elérhetőség: | Raktáron |
Egységár: | 650,00 Ft/kg |
Gyártó: | Tellér |
Cikkszám: | PTEA11A10200 |
Leírás és Paraméterek
BÚZACSÍRA
Antioxidánsokban, ásványi anyagokban, vitaminokban, rostban és fehérjében bővelkedő szuperélelmiszer.
Felhasználás: magában, salátába, kefirbe, joghurtba keverve, elsősorban a dió és mogyorófélék helyettesítésére használják
A búzát 9-10 ezer évvel ezelőtt, a Földközi-tenger termékeny keleti partján termesztették. Mintegy négyezer év elteltével az egyiptomiak nagyon magas szintre emelték a búza feldolgozását. Innen valamikor időszámításunk kezdetén, Rómán keresztül került a gallokhoz és britekhez. A gyarmatosítások idején a Föld minden részére eljutott.
A „finomliszt” készítésekor eltávolítják a búza csíráját és héját, pedig mindkettő gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében. A keleti orvostudományok a szervezet egyik legjobb erősítőjeként már sok éve használják a búzacsírát. Igazi felfedezése azonban csak az utóbbi években kezdődött. A népi orvoslás a petefészek működésének serkentésére, vetélés, koraszülés megelőzésére, a meddőség egyes eseteiben, perifériás vérkeringési zavaroknál, idegerősítésként és magas vérnyomás esetén a szervezet méregtelenítésére, öregedést gátlóként, rák megelőzésére a rendszeres búzacsíra-fogyasztást javasolja.
A búzacsíra nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, B7- (biotin, koenzim R), B9- (folsav), C-, és E-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, cinket, kobaltot, krómot. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vérkoleszterin-és trigliceridszintet. Daganatos megbetegedések kialakulását gátló anyagokat tartalmaz.
A parányi búzacsíra igen gazdag antioxidánsokban. Közülük is kiemelkedik a klorofill tartalma. Kísérletek bizonyítják a klorofill mutáció ellenes hatását. A búzacsíra rákkeltő anyagokkal szembeni hatékonysága egyenes arányban van annak klorofill tartalmával. Felhasználják gyógyszermérgezések, gennyes folyamatok kezelésére, valamint rákterápiában kiegészítő szerként is. A vitaminok közül E-vitamin-és karotin tartalma kiemelkedő.
Népszerű termékek
Felhasználás: magában, salátába, kefirbe, joghurtba keverve, elsősorban a dió és mogyorófélék helyettesítésére használják.