A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Spenótos lasagne

Spenótos lasagne

 

Hozzávalók:

spenótos réteg

1000g fagyasztott spenót

3 evőkanál olaj

6 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só, bors

 

besamel réteg

100g növényi margarin

100g liszt

1000 ml növényi tej

ízlés szerint só, bors

fél szerecsendió reszelve

 

Az összeállításhoz

lasagnelapok

400g növényi sajt

 

Elkészítés:

·Főzés előtt gondoskodjunk arról, hogy a fagyasztott spenót kiengedjen.

 

·A fokhagymákat aprítsuk fel, pirítsuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a spenótot sózzuk, borsozzuk.

 

·A spenótot kb. 15 percig alacsony lángon kevergetés mellett főzzük, amíg egy sűrű spenótmártást nem   kapunk.

 

·A besamelmártáshoz olvasszuk fel a növényi margarint, szórjuk rá a lisztet és 1-2 percig kevergessük,     majd öntsük fel a növényi tejjel.

 

·További kevergetés mellett várjuk meg míg a mártás felforr és besűrűsödik.

 

·Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

 

·A tepsiben a rétegek a következőképpen alakulnak:

 alulra teszünk egy réteg besamelt,

 erre jöhet egy réteg tésztalap,

 és egy réteg spenót,

 erre egy adag besamel,

 majd a  növényi sajtreszelék,

 mely után ismét a tészta réteg jön.

 

·Ezt a műveletet megismételjük még kétszer.

 

·Az utolsó tésztás réteg tetejére még spenótmártás kerül, besamellel és növényi sajttal.

·200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

 

·Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
Árukereső.hu