A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Ropogós fűszeres csicseri

Ropogós fűszeres csicseri

 

A csicseriborsót könnyű megszeretni. Amellett, hogy rendszeres fogyasztása egészségünkre bizonyítottan rendkívül jótékony hatást gyakorol, egyszerű tárolni és elkészíteni is.

Tápláló, rostban gazdag, kiváló fehérjeforrás, segíti az emésztőrendszerünk munkáját, méregtelenít, és prímán beilleszthető gluténmentes, és cukorbeteg diétába is. Mára már egyre több konyha népszerű alapanyaga.

 

Ropogós fűszeres csicseri

 

A ropogós fűszeres csicserit tálalhatod rágcsálnivalóként, felhasználhatod levesbetétként, salátához, vagy zöldségek mellé, garantáltan mindenhol megállja a helyét.

Hozzávalók:

2 konzerv főtt  vagy 300g általunk megfőzött csicseriborsó

2 evőkanál olivaolaj

1 citrom reszelt héja

1 teáskanál füstölt pirospaprika,

1 teáskanál szárított rozmaring

½ teáskanálé himalája só

 

Elkészítés:

Ha nem konzervet használunk, hanem a csicseriborsót mi készítjük el, akkor a főzés előtti éjszakára áztassuk be. Mindezt (hogy ne érjen bennünket meglepetés), egy nagyobb tálban végezzük, mert a borsószemek a víz hatására legalább kétszeresére megdagadnak. Háromszoros mennyiségű enyhén szódabikarbónás vízben tegyük fel főni.

A leszűrt és átmosott konzerv, vagy az általunk megfőzött csicserit egy konyharuhára borítsuk, és a nedvességtől szárítsuk fel. Az esetlegesen leváló héjakat a szemekről szedegessük le.

Ezután a szemeket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, majd keverjük össze.

180 fokos sütőben, (legalább 2x átkeverve, hogy mindenhol megpiruljanak a szemek) 20-30 percig sütjük, amíg ropogósra pirul.

A fűszereket, füstölt pirospaprikát, rozmaringot és a reszelt citromhéját (kezeletlen héjú citromot használjunk) egy külön kis tálkában keverjük össze és szórjuk a már megsült csicseriborsóra.

Fontos, hogy a fűszerezés csak a sütés után történjen, mert egyébként a fűszerek gyorsan megéghetnek.

 

További egyszerű receptek csicseriborsóval:

 

Humusz petrezselyemmel

 

Humusz petrezselyemmel

 

Csicseriborsós zöldsaláta

 

Csicseriborsós zöldsaláta

 

Vissza a receptek tartalomjegyzékhez

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
Árukereső.hu