Rédei Bio napraforgómag csíráztatásra
Elérhetőség: | Raktáron |
Gyártó: | Rédei Kertimag |
Cikkszám: | PZOA78A10030 |
Leírás és Paraméterek
Termékleírás
r” A csírafélék képviselik a legegyszerűbben termeszthető, leggyorsabban növő és legfrissebb zöldséget. A velük járó költségek elhanyagolhatók, csodálatosan kiegészítenek bármilyen, egyébként szokványosnak mondható étrendet, és jelentős tápértékkel bírnak. A csírafélék természetes „vitaminpirulának”, illetve „ásványi anyag- és fehérjepirulának” is tekinthetők.”
A napraforgó csíra mogyoró ízű. Sok vitamin és ásványi anyagot tartalmaz, magas a fehérje-és olajtartalma. Többek között A, B1, B2, B6, B12, D, E, F, K vitamint, ásványi anyagokat (kalcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, réz) enzimeket és illóolajat tartalmaz (kb. 40% olajat), mely telítetlen zsírsavakban gazdag.
Fogyasztás előtt tisztítsuk meg a mag héjától a csírákat. Kiváló sajtokhoz, joghurtban, túróban, és saláta keverékben.
Vetés: egész évben.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta.
Egy tányér csíra előállításához 1-2 evőkanál mag elegendő.
A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.
Csírázási idő: 5-6 nap.
Tegyünk 2 evőkanál magot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edényben. Helyezzük 20 °C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 5-6 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikro zöldségeket is 8-18 nap alatt.
Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.
Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.
Csomagolása:
Papírzacskóban. Kérjük, használat után dobja szelektív hulladékgyűjtőbe!
Elsődleges környezeti előnye:
A csíráztatni való mag és csíráztató tál használatával otthon bárki önellátó módon elkészítheti a magas vitamin- és tápértéktartalmú friss csíráit.
Gyártja: Rédei Kertimag Zrt.
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 30 g
BIO
Hazai
Hulladékszegény
Vélemények
Népszerű termékek
BIO
"Napi vitaminadag csíranövényekből"
Triticum aestivum
BIO
A brokkoli csíra íze a friss káposztára emlékeztető, enyhén csípős.
Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékekben is kiváló ízű.
Vér- és májtisztító
Tisztítja a légzőszerveket.
Jó hatással van az egészséges bélflórára.
(Raphanus sativus)