A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Naturmind Himalaya só, durva rózsaszín 500g

Ár:
254 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 508,00 Ft/kg
Gyártó: Biorganik
Cikkszám: IBOA51A20500

Leírás és Paraméterek

A Himalaya sót Pakistan Punjab régiójában a mai napig nagyrészt kézzel bányásszák és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat és színét a benne található ásványi anyagoknak köszönheti.

Főleg nátrium-kloridból áll (98%), de ezen kívül tartalmaz számos más ásványi anyagot is. Ha figyelembe vesszük, hogy kézi sózásra mennyire kis mennyiséget használunk, az így bevitt ásványi anyagok mennyisége szinte egyenlő a nullával. Akiknek egészségügyi probléma miatt ügyelniük kell a sóbevitelükre, figyeljen oda a napi fogyasztásra mert a Himalaya sóból sem fogyaszthatnak mértéktelenül. Akinek orvosa jódozott konyhasót ajánlott, inkább azt válassza, hiszen a Himalaya só nem tartalmaz jódot (vagy más forrásból kell fedeznie a napi jódbevitelét).

Felhasználása is megegyezik a közönséges konyhasóéval, nincs semmilyen mellékíze, hasonlóképpen oldódik. Táplálkozási célokon kívül is használható, például fürdősó keverékekben is előfordul Himalaya só.

Összetevők:

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték:

0 kJ / 0 kcal

Zsír:

0 g

- amelyből telített zsírsavak:

0 g

Szénhidrát:

0 g

- amelyből cukor:

0 g

Rost:

0 g

Fehérje:

0 g

Só:

99,5 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

Származási ország: Pakisztán.

Receptek

ÉDESBURGONYAKRÉM

 

 

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az édesburgonyát alaposan mossuk meg, vágjuk ketté, majd 180 fokos sütőben süssük puhára. (kb. 30 perc) Az elkészült sült édesburgonyát, pirított napraforgót, sült fokhagymát, paradicsompürét, olajat és a fűszereket pürésítsük krémesre.

Szendvicskrémként kenyérre kenve fogyasztható.

 

HUMUSZ PETREZSELYEMMEL

 

 

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

A csicseriborsót éjszakára áztassuk be. (Nagyobb tálba helyezzük, mert a víz hatására kétszeresére dagad. Ha nem áztatjuk be, a főzési idő kb. 1,5 óra.) Háromszoros mennyiségű vízbe tegyük fel főzni. Hogy hamarabb elkészüljön, érdemes kevés szódabikarbónát szórni a vízbe.

A szezámmagot serpenyőben, közepes lángon, folyamatosan rázogatva addig pirítsuk, amíg szép világos zsemleszínű nem lesz. Aprítógépbe téve, és egy kevés olívaolajat hozzáöntve elkészítjük a tahini pasztát.

A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a fűszerekkel, aprított petrezselyemmel együtt a tahini pasztához adjuk. Citromlével és préselt fokhagymával ízesítjük.

A megmaradt olívaolajat és a főzőléből egy keveset hozzáadva, aprítógéppel ismét kikeverjük. Ha szükséges, további főzőlé és olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán. Az ízek hangolásában még néhány csepp citromlé és további fűszerek segíthetnek.

 

 

KÖLES KÖRÖZÖTT

 

Hozzávalók:

10 dkg köles

1 kis fej lilahagyma

2 tk. őrölt pirospaprika

10 dkg növényi margarin

¾ tk. őrölt kömény

1 ek. citromlé vagy mustár

2 tk. só (Himalaya finom)

Elkészítés:

A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük. Ha kihűlt, (a lilahagyma kivételével) hozzákeverjük a többi alkotórészt és botmixerrel pépessé dolgozzuk el. Végül hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát is.

 

 

NAPRAFORGÓS SZENDVICSKRÉM

 

 

Hozzávalók:

15 dkg hántolt napraforgó (vagy BIO hántolt napraforgó)

1 dl víz

½ dl hidegen sajtolt olaj

½ fej lila hagyma

1 ek. citromlé

1ek. őrölt pirospaprika

2 kk. só (Himalaya finom)

1 kk. kömény

 

Elkészítés: A ledarált napraforgómagot és a (lilahagyma kivételével) a többi hozzávalót alaposan összekeverjük. Legalább egy óráig pihentetjük végül az apróra vágott lila hagymát is hozzákeverjük.

 

 

VÖRÖSLENCSE HUMUSZ

 

 

HOZZÁVALÓK :

 

ELKÉSZÍTÉS:

A megmosott vörös lencsét 3,5 dl vízzel tegyük fel egy lábosban közepes hőfokon főzni. A vöröslencsét nem szükséges főzés előtt beáztatni, mivel rövid idő alatt (15-20 perc) megfő.

A szezámmagot serpenyőben közepes lángon, folyamatosan rázogatva addig pirítsuk, míg szép világos zsemleszínű nem lesz. Aprítógépbe téve és egy kevés olívaolajat hozzáöntve elkészítjük a tahini pasztát.

A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a tahini pasztához adjuk. A fűszereket, aprított petrezselymet hozzáadva, citromlével és a préselt fokhagymával ízesítjük. A megmaradt olívaolajat és a főzőléből egy keveset hozzáadva ismét aprítógéppel kikeverjük.  Ha szükséges további főzőlé és olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán, az ízek hangolásában még néhány csepp citromlé és további fűszerek segíthetnek.

Népszerű termékek

Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó.

Raktáron
461 Ft
461,00 Ft/kg

Finom szemű fekete só, a tojás ízének helyettesítésére.

Raktáron
314 Ft
1.256,00 Ft/kg

Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó

Raktáron
254 Ft
508,00 Ft/kg

Adalékanyag mentes

Jódot nem tartalmaz!

Raktáron
443 Ft
443,00 Ft/kg

Adalékanyag mentes étkezési só.

Jódot nem tartalmaz!

Raktáron
265 Ft
530,00 Ft/kg

Adalékanyag mentes

Jódot nem tartalmaz!

Raktáron
265 Ft
530,00 Ft/kg