A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Magvas ropogós

Nem titok, hogy egytől egyig szeretünk nassolni. Az éhség nélküli eszegetésnek külön pszichológiája van. Előre megfontolt szándékból, miért ne készíthetnénk magunknak, olyan ropogtatnivalókat, amelyeket lelkiismeret furdalás nélkül élvezhetünk, sőt velük egészségesebbé ehetjük magunkat.

Ez a zabpehelyből és más magvakból álló ropogós szeletke, mindamellett, hogy számunkra bőséges fehérje-, ásványi anyag- és vitamin forrása, még nassolási vágyunkat is kielégítő finomság, melyet akár levesbetétként, krémlevesekhez is tálalhatunk.

Pillanatnyi kedvünknek és ízlésünknek megfelelően, készíthetjük sósan vagy édesen, és attól függően, hogy milyen igénnyel kreáljuk, nassolásra kicsit vastagabb, levesbetétbe vékonyabb kivitelben.

 

Lenmagvas-szezámmagvas-naprafogómagvas ropogós nasi

 

HOZZÁVALÓK:

100g nagyszemű zabpehely

50g napraforgómag

30g darált lenmag

30 g szezámmag

1 evőkanál olaj 

2-3 evőkanál méz (levesbetétbe csak 1) 

langyos víz

só (csipet)

 

ELKÉSZÍTÉS:

- Mérjük ki a hozzávalókat és öntsük bele egy nagyobb tálba, majd keverjük össze.

A sót, az olajat és a mézet 1 dl langyos vízben keverjük el, majd adjuk a magkeverékhez, melyet még annyi langyos vízzel öntsük fel, hogy ellepje.

- A masszát keverjük át, hagyjuk kicsit állni, hogy a zabpehely magába szívhassa a folyadékot.

- Majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb.30 percig úgy, hogy a félidőnél légkeveréses funkcióra váltunk.

- Ha mindkét oldala megpirult, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

- Szeleteljük.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
Árukereső.hu