A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

A kókuszolaj hatása a szív- és érrendszerre

 

kókusz segít a szívnek

 

Hogy lehetséges ez, mikor a kókusz telített zsírokban gazdag? Nem minden telített zsír káros a szívnek, a hidrogénezett zsírok, a köztes zsírok és a telítetlen zsírok az igazi bűnösök. Kimutatták, hogy a telítetlen zsírok ragadósabbá teszik a trombocitákat (vérlemezkéket), így elősegítik a véralvadást. Ennek a fordítottja igaz a kókusz olaj esetében. Megelőzi a vérlemezkék felhalmozódását. 

Nem növeli a kókusz a vér koleszterinszintjét?  Talán igen. Azonban van egy fontosabb tényező is, a teljes koleszterin és a HDL koleszterin aránya. Ha ennek növekedése magas HDL koleszterinszintet mutat, akkor az egy előnyös növekedés, mert a HDL-C koleszterin a jó koleszterin, ami csökkenti a szív megbetegedéseinek kockázatát. Ez a helyzet a kókuszevők esetében.

A növekedés kedvező, magasabb arányú a HDL-C javára a káros LDL-vel szemben.

A kókuszt könnyű megemészteni, mivel nem terheli a májat és az epét, javítja az emésztést. A kókuszolajban lévő könnyen emészthető közepes láncú zsírsav serkenti a test anyagcseréjét, a májba kerülve pillanatok alatt energiává alakul át.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Árukereső.hu