A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Húspótlékok már az ókorban.

Ősidőktől fogva használnak húspótlókat. Míg kezdetben jellemzően vallási, vagy kulturális okok miatt tartózkodtak a húsfogyasztástól, manapság az egészséges táplálkozás jegyében is. A tofut pédául vegetáriánus buddhisták találták fel az ókori Kínában. Manapság az első számú húspótlékok szójából (tofu, tempeh), glutén alapú gabonákból (szejtán), olajos magvakból és termesztett mikofehérjéből készülnek.

Közel-keleten előszeretettel fogyasztják a falafelt, amely csicseriborsóból készült fasírt. Magas rosttartalmának köszönhetően könnyű emészteni. Vitamonokban és ásványi anyagokban gazdag fehérjeforrás.

 

csicseriborsó fasírt

 

A szejtán, vagy más néven búzahús, tönkölybúzából készített proteindús húspótló. A húsokhoz hasonlóan feldolgozható, ízetíhető, sütésre és főzésre is alkalmas. (A búzák közül a tönkölybúzában jelen van a szervezetünk számára szükséges összes aminosav és sok vitamint /B-, E-vitamin/ és ásványi anyagot /réz, vas, cink, kalcium, mangán, foszfor szelén/ is tartalmaz.)

Tartalomhoz tartozó címkék: Húspótlékok már az ókorban
Árukereső.hu