Greenmark Himalaya Só Rózsaszín Finom 500g
Elérhetőség: | Raktáron |
Egységár: | 530,00 Ft/kg |
Gyártó: | GreenMark Natural |
Cikkszám: | IGMA51A50500 |
Leírás és Paraméterek
Himalaya Kristálysó - rózsaszín - finom, 500g
Adalékanyag mentes étkezési só.
Jódot nem tartalmaz!
Tudatosan figyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba a napi só bevitelünket, és itt most nem csak a kézi sózásra gondolunk, hiszen a feldolgozott termékek fogyasztásával is nagy mennyiségű só kerülhet szinte észrevétlenül a szervezetünkbe, ami később egészségügyi problémák egész sorához vezethet.
Gyártó: GreenMark Natural
Receptek
ÉDESBURGONYAKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 1 db nagyobb méretű édesburgonya (batáta)
- ½ bögre pirított napraforgómag
- 4 gerezd sült fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál olívaolaj
- csipet chili paprika
- ½ mokkáskanál fahéj (ceyloni őrölt, vagy BIO)
- ½ mokkáskanál római kömény
- 1 mokkáskanál almaecet
- fekete bors
- só (Himalaya finom) ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Az édesburgonyát alaposan mossuk meg, vágjuk ketté, majd 180 fokos sütőben süssük puhára. (kb. 30 perc) Az elkészült sült édesburgonyát, pirított napraforgót, sült fokhagymát, paradicsompürét, olajat és a fűszereket pürésítsük krémesre.
Szendvicskrémként kenyérre kenve fogyasztható.
HUMUSZ PETREZSELYEMMEL
HOZZÁVALÓK:
- 200 gramm csicseriborsó
- 100g szezámmag
- 1 púpozott teáskanál római kömény
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 1 ½ dl olivaolaj
- ¼ csokor petrezselyemzöld (1 evőkanál szárított petrezselyem)
- fehérbors
- só (Himalaya finom)
ELKÉSZÍTÉS:
A csicseriborsót éjszakára áztassuk be. (Nagyobb tálba helyezzük, mert a víz hatására kétszeresére dagad. Ha nem áztatjuk be, a főzési idő kb. 1,5 óra.) Háromszoros mennyiségű vízbe tegyük fel főzni. Hogy hamarabb elkészüljön, érdemes kevés szódabikarbónát szórni a vízbe.
A szezámmagot serpenyőben, közepes lángon, folyamatosan rázogatva addig pirítsuk, amíg szép világos zsemleszínű nem lesz. Aprítógépbe téve, és egy kevés olívaolajat hozzáöntve elkészítjük a tahini pasztát.
A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a fűszerekkel, aprított petrezselyemmel együtt a tahini pasztához adjuk. Citromlével és préselt fokhagymával ízesítjük.
A megmaradt olívaolajat és a főzőléből egy keveset hozzáadva, aprítógéppel ismét kikeverjük. Ha szükséges, további főzőlé és olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán. Az ízek hangolásában még néhány csepp citromlé és további fűszerek segíthetnek.
KÖLES KÖRÖZÖTT
Hozzávalók:
10 dkg köles
1 kis fej lilahagyma
2 tk. őrölt pirospaprika
10 dkg növényi margarin
¾ tk. őrölt kömény
1 ek. citromlé vagy mustár
2 tk. só (Himalaya finom)
Elkészítés:
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük. Ha kihűlt, (a lilahagyma kivételével) hozzákeverjük a többi alkotórészt és botmixerrel pépessé dolgozzuk el. Végül hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát is.
NAPRAFORGÓS SZENDVICSKRÉM
Hozzávalók:
15 dkg hántolt napraforgó (vagy BIO hántolt napraforgó)
1 dl víz
½ dl hidegen sajtolt olaj
½ fej lila hagyma
1 ek. citromlé
1ek. őrölt pirospaprika
2 kk. só (Himalaya finom)
1 kk. kömény
Elkészítés: A ledarált napraforgómagot és a (lilahagyma kivételével) a többi hozzávalót alaposan összekeverjük. Legalább egy óráig pihentetjük végül az apróra vágott lila hagymát is hozzákeverjük.
VÖRÖSLENCSE HUMUSZ
HOZZÁVALÓK :
- 200 gramm vöröslencse
- 100g szezámmag
- ½ frissen facsart citromlé
- 3 szál újhagyma fehér része
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 3 evőkanál Oliva olaj
- 1 babérlevél
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt füstölt paprika
- bors
- só (Himalaya finom) ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott vörös lencsét 3,5 dl vízzel tegyük fel egy lábosban közepes hőfokon főzni. A vöröslencsét nem szükséges főzés előtt beáztatni, mivel rövid idő alatt (15-20 perc) megfő.
A szezámmagot serpenyőben közepes lángon, folyamatosan rázogatva addig pirítsuk, míg szép világos zsemleszínű nem lesz. Aprítógépbe téve és egy kevés olívaolajat hozzáöntve elkészítjük a tahini pasztát.
A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a tahini pasztához adjuk. A fűszereket, aprított petrezselymet hozzáadva, citromlével és a préselt fokhagymával ízesítjük. A megmaradt olívaolajat és a főzőléből egy keveset hozzáadva ismét aprítógéppel kikeverjük. Ha szükséges további főzőlé és olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán, az ízek hangolásában még néhány csepp citromlé és további fűszerek segíthetnek.
Népszerű termékek
Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó.
Finom szemű fekete só, a tojás ízének helyettesítésére.
Tiszta, természetes finom szemű Himalaya kősó
Adalékanyag mentes
Jódot nem tartalmaz!