A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Gluténmentes

Mi a gluténérzékenység?

glutén (sikér) egy természetes fehérje, mely több gabonafélében (pl. búza, rozs, árpa, tönkölybúza) is előfordul.

A gluténérzékenység, melyet sokan csak lisztérzékenységnek neveznek, egy speciális túlérzékenységi reakción alapuló érzékenység.

 

Ha elfogyasztjuk a glutén tartalmú gabonafélékkel készült élelmiszereket, és különböző, más glutént is tartalmazó készítményeket (pl. liszt, kenyerek, tésztafélék, péksütemények, pelyhek, őrlemények, étrend-kiegészítők és a gyógyszerek stb.), akkor a glutén részben megemésztetlenül a bélsejtekhez jut. A bélfalon átkerülve olyan területekre is eljuthat, amit az erre érzékenyek immunrendszerének már „nem tetszik”, ezért allergiás reakcióval válaszolhat.

 

Rendezés:

Gluténmentes

Foszfátmentes sütőpor.

Raktáron
294 Ft

Gluténmentes szárított sütőélesztő.

Raktáron
182 Ft
Árukereső.hu