Fűszerkuckó Füstölt őrölt paprika 50g
Elérhetőség: | Előrendelhető |
Gyártó: | Fűszeráruház |
Cikkszám: | FFUA21A10050 |
Egységár: | 7.740,00 Ft/kg |
Leírás és Paraméterek
Füstölt őrölt paprika
A magyar füstölt paprika használatával még a tűzhelyen készült ételek ízében is érezhetjük a szabad tűzön készült ételek jellegzetes ízét. Használhatja magyaros pörköltek ízesítéséhez is.
Összetevők: magyar őrölt paprika
A termék földimogyorót, diót, zellert, mustármagot és szezámmagot is feldolgozó üzemben készült.
Receptek
VÖRÖSLENCSE HUMUSZ
HOZZÁVALÓK :
- 200 gramm vöröslencse
- 100g szezámmag
- ½ frissen facsart citromlé
- 3 szál újhagyma fehér része
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 3 evőkanál Oliva olaj
- 1 babérlevél
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt füstölt paprika
- bors
- só (Himalaya finom) ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott vörös lencsét 3,5 dl vízzel tegyük fel egy lábosban közepes hőfokon főzni. A vöröslencsét nem szükséges főzés előtt beáztatni, mivel rövid idő alatt (15-20 perc) megfő.
A szezámmagot serpenyőben közepes lángon, folyamatosan rázogatva addig pirítsuk, míg szép világos zsemleszínű nem lesz. Aprítógépbe téve és egy kevés olívaolajat hozzáöntve elkészítjük a tahini pasztát.
A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a tahini pasztához adjuk. A fűszereket, aprított petrezselymet hozzáadva, citromlével és a préselt fokhagymával ízesítjük. A megmaradt olívaolajat és a főzőléből egy keveset hozzáadva ismét aprítógéppel kikeverjük. Ha szükséges további főzőlé és olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán, az ízek hangolásában még néhány csepp citromlé és további fűszerek segíthetnek.