Édesburgonyakrém
HOZZÁVALÓK:
- 1 db nagyobb méretű édesburgonya (batáta)
- ½ bögre pirított napraforgómag
- 4 gerezd sült fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál olívaolaj
- csipet chili paprika
- ½ mokkáskanál fahéj (ceyloni őrölt, vagy BIO)
- ½ mokkáskanál római kömény
- 1 mokkáskanál almaecet
- fekete bors
- só (Himalaya finom) ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Az édesburgonyát alaposan mossuk meg, vágjuk ketté, majd 180 fokos sütőben süssük puhára. (kb. 30 perc) Az elkészült sült édesburgonyát, pirított napraforgót, sült fokhagymát, paradicsompürét, olajat és a fűszereket pürésítsük krémesre.
Szendvicskrémként kenyérre kenve fogyasztható.