Éden prémium Barna rizs 1000g
Elérhetőség: | Raktáron |
Egységár: | 751,00 Ft/kg |
Gyártó: | Naturtrade |
Cikkszám: | GNTA47A31000 |
Leírás és Paraméterek
Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között?
A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok vesznek el belőle. A barna rizs sokkal több tápanyagot tartalmaz.
A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmazhat. A fehér rizsben ezekből lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rosttartalma is kevesebb a barna változatnak. A gluténérzékenyek számára szintén ajánlott a rizs, mint gluténmentes gabonaféle fogyasztása.
Felhasználási javaslat:
Mossuk át alaposan és többszörösen a barna rizst és forraljuk fel hozzá a vizet. A tűzhelyet állítsuk be a lehető legalacsonyabb hőmérsékletre, és fedő alatt pároljuk a rizst tovább kb.15-20 percig. Főzési ideje hosszabb, mint a fehér társáé, mivel azonban a barnarizs tápanyagtartalma többszörösen meghaladja a fehér rizs vitamin és ásványi anyagtartalmát, megéri a barna változatot választani. A főzési időt áztatással csökkenthetjük. (Ajánlott áztatási idő 6-8 óra.)
Készíthető belőle köret, levesbetét, köret, zöldséges egytálételek, rakott ételek, desszert egyaránt.
Fűszerei: lestyán, sáfrány kurkuma, majoranna, kakukkfű, curry
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben |
|||
Energia |
1582 |
KJ |
|
373 |
kcal |
||
Zsír |
2,9 |
g |
|
– telített zsírsavak |
1 |
g |
|
Szénhidrát |
77,2 |
g |
|
– cukor |
1,3 |
g |
|
Rost |
3,5 |
g |
|
Fehérje |
7,9 |
g |
|
Só |
0 |
g |
*referencia beviteli érték
Származási hely: Magyarország
MIKRO TÁPANYAGOK, VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK
Barna rizs:
Tiamin (B1-vitamin) 6%
Niacin 8%
B6-vitamin 7%
Mangán 45%
Magnézium 11%
Foszfor 8%
Vas 2%
Cink 4%
Fehér rizs:
Tiamin (B1-vitamin) 1%
Niacin 2%
B6-vitamin 5%
Mangán 24%
Magnézium 3%
Foszfor 4%
Vas: 1%
Cink: 3%
Népszerű termékek
Magas rosttartalma miatt az egyik legkönnyebben emészhető gabona.
Gluténmentes
Az egyik legfontosabb fehérjeforrás, kimagasló a protein értéke.
Ásványi anyagokban, vitaminokban, élelmi-rostban, fehérjében gazdag, gluténmentes gabona.