A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Dénes Natura Szezámmag 250g

Ár:
535 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 2.140,00 Ft/kg
Gyártó: Dénes Natura
Cikkszám: MDNA54A20250

Leírás és Paraméterek

A szezámmag Indiából származik. A hindu mitológia szerint az örök élet szimbóluma.

A kínai konyhában megközelítőleg ötezer éve használják főzéshez a szezámmagból sajtolt olajat. Súlyarányosan hétszer több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej. A kalcium mellett található benne kálium, foszfor, magnézium, vas valamit A-, E-, B1- , és B2-, vitamin.

Felhasználhatósága sokrétű, pirítva, és natur tehetjük péksüteményekre, salátákba, köretbe, készíthetünk belőle krémet, „sót” (szezámsó), hidegen sajtolt olajat.

A nehezen rágható apró magokat érdemes őrölt formában fogyasztani, hogy szervezetünkben jobban hasznosuljon.

Allergének a termékben: szezámmag

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia 2334 kJ (534 kcal)
Zsír 42,16 g
-amelyből telített zsírsavak 3,6 g
Szénhidrát 28,88 g
-amelyből cukrok 1,55 g
Fehérje 18,29 g
1,0 g

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Származási hely: India

Milyen diétába illeszthető? vegán,vegetáriánus

Receptek

HUMUSZ PETREZSELYEMMEL

 

 

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

A csicseriborsót éjszakára áztassuk be. (Nagyobb tálba helyezzük, mert a víz hatására kétszeresére dagad. Ha nem áztatjuk be, a főzési idő kb. 1,5 óra.) Háromszoros mennyiségű vízbe tegyük fel főzni. Hogy hamarabb elkészüljön, érdemes kevés szódabikarbónát szórni a vízbe.

A szezámmagot serpenyőben, közepes lángon, folyamatosan rázogatva addig pirítsuk, amíg szép világos zsemleszínű nem lesz. Aprítógépbe téve, és egy kevés olívaolajat hozzáöntve elkészítjük a tahini pasztát.

A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a fűszerekkel, aprított petrezselyemmel együtt a tahini pasztához adjuk. Citromlével és préselt fokhagymával ízesítjük.

A megmaradt olívaolajat és a főzőléből egy keveset hozzáadva, aprítógéppel ismét kikeverjük. Ha szükséges, további főzőlé és olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán. Az ízek hangolásában még néhány csepp citromlé és további fűszerek segíthetnek.

 

 

VÖRÖSLENCSE HUMUSZ

 

 

HOZZÁVALÓK :

 

ELKÉSZÍTÉS:

A megmosott vörös lencsét 3,5 dl vízzel tegyük fel egy lábosban közepes hőfokon főzni. A vöröslencsét nem szükséges főzés előtt beáztatni, mivel rövid idő alatt (15-20 perc) megfő.

A szezámmagot serpenyőben közepes lángon, folyamatosan rázogatva addig pirítsuk, míg szép világos zsemleszínű nem lesz. Aprítógépbe téve és egy kevés olívaolajat hozzáöntve elkészítjük a tahini pasztát.

A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a tahini pasztához adjuk. A fűszereket, aprított petrezselymet hozzáadva, citromlével és a préselt fokhagymával ízesítjük. A megmaradt olívaolajat és a főzőléből egy keveset hozzáadva ismét aprítógéppel kikeverjük.  Ha szükséges további főzőlé és olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán, az ízek hangolásában még néhány csepp citromlé és további fűszerek segíthetnek.

Mindent megteszünk

Kérjük, hogy minden esetben, fogyasztás vagy felhasználás előtt olvassa el a termék címkéjén, a gyártó által közölt információkat, és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon találhatókra.

A gyártók a termékek csomagolását, címkéjét, élelmiszerek esetében az összetevőket is módosít(hat)ják, így a tápanyagértékek, és az allergén információk is változ(hat)nak.

A termékfotókat és a termékleírásokat folyamatosan frissítjük, de az eltérésekért az előbbiek miatt nem tudunk felelősséget vállalni.

Népszerű termékek

BIO. Magas fehérjetartalmú, magnéziumban, cinkben, kalciumban gazdag magocska. Sokrétűen használhatjuk, pirítva, és natúr tehetjük az ételeinkbe,  készíthetünk belőle krémet, „sót” (szezámsó).

Előrendelhető
603 Ft
3.015,00 Ft/kg
Árukereső.hu