A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Cukorbetegség megelőzése több evéssel?

A kutatók szerint a hasi zsírpárna csökkentésével lehet a leghatékonyabban megelőzni, hogy a prediabétesz, (a cukorbetegséget közvetlenül megelőző állapot) cukorbetegséggé alakuljon.

 

hasi zsírpárna cokurtól

 

A legtöbb fogyókúrás stratégia alapja a kalóriacsökkentés, de a tapasztalat azonban az, hogy az adagok csökkentésével megszabadult kilókat az emberek gyorsan visszahízzák. Az éhezés tehát hosszú távon nem működik.

 

éhezés nem jó fogyókúra

 

Nagyszerű lenne, ha megtalálnák a módját, hogy hogyan fogyhatnánk le több evéssel!

 

Nagyszámú lakossági tanulmányban kimutatták, hogy azok, akik jelentős mennyiségben fogyasztanak hüvelyeseket (babféléket, feles borsót, csicseriborsót és lencsét), általában alacsonyabb súlyúak, és alacsonyabb a vérnyomásuk azokkal összehasonlítva, akik nem fogyasztanak sok hüvelyes zöldséget.

 

hüvelyesek vérnyomás csökkentéshez

 

Lehetséges, hogy ez a kedvező eredmény nem is a hüvelyeseknek köszönhető, hanem annak, hogy ezek az emberek egyébként is egészségesebben táplálkoznak?

 

A kutatók ahhoz, hogy ezt az összefüggést kizárják, elvégeztek egy intervenciós vizsgálatot.

A hüvelyes ételeket úgy tették próbára, hogy a többletfogyasztásukat összevetették a kalóriakorlátozással.

 

A túlsúlyos alanyokat a kutatók két csoportra osztották.

 

Az első csoport tagjait arra kérték, hogy egyenek hetente 5 bögrényi lencsét, csicseriborsót, feles borsót vagy fehérbabot – de egyébként semmit ne változtassanak az étrendjükön.

A másik csoportnak egyszerűen naponta 500 kalóriával csökkentenie kellett az élelmiszer bevitelét.

 

Meglepő eredmény született.

 

Azok, akik azt az utasítást kapták, hogy többet egyenek, egészségesebbé váltak a kísérlet végére. A hüvelyes zöldségek fogyasztása ugyanolyan hatékonyan leolvasztotta a zsírt a derekukról és javította a vércukorszintjüket, mint a kalóriacsökkentés esetében, ráadásul a koleszterinszintjük és az inzulinszabályozásuk is javult

 

hüvelyesek zsírolvasztó hatása

 

A teljes értékű, növényi élelmiszereken alapuló fogyókúrás megközelítés előnye, hogy talán nem is kell csökkenteni az adagokat, kihagyni az étkezéseket vagy számolni a kalóriákat. A növényi élelmiszerek természetes módon rengeteg tápanyagot és kevés kalóriát tartalmaznak.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog