A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Csicseriborsós zöldsaláta

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

Elkészítése:

A csicseriborsót megmossuk, majd egy nagyobb tálban, legalább háromszoros mennyiségű langyos vízben pár óráig állni hagyjuk. (Érdemes éjszakára beáztatni.) Ezzel az egyszerű művelettel a kemény apró szemek fokozatosan magukba szívják a vizet, megduzzadnak és puhává válnak. A csicseriborsóról leöntjük az áztató vizet, majd egy nagyobb lábasba tesszük, és legalább 2-3-szoros mennyiségű vízzel kezdjük el főzni. A borsó az előzetes áztatásnak köszönhetően kb. 50 perc alatt teljesen puhára, mégis roppanósra fő. Érdemes kevés szódabikarbónát szórni a vízbe, mellyel tovább csökkenthető a főzési idő. Ha elkészült a borsó, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A zöldségeket kockára vágva hozzákeverjük a csicseriborsóhoz, fűszerezzük, végül balzsamecettel és olajjal meglocsoljuk. Ezt követően a salátát óvatosan átforgatva összekeverjük. Fogyasztás előtt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Csicseriborsós zöldsaláta