Céklás zellerkrémleves
Az antioxidánsokban bővelkedő cékla, és az idegerősítő zeller egy leves erejéig is igen jó választás. (Érdekesség: A zeller görög nevét (szelinon) Szilénoszról a görög mondák sokarcú figurájáról kapta, vélt potencianövelő hatása miatt.)
A céklás zellerkrémlevest a Biovita-19 növényi tejkészítő gépben igazán egyszerű elkészíteni. Pucolunk, darabolunk, és alig fél óra múlva már tálalhatunk is.
Készítsük elő a hozzávalókat:
15 dkg zeller
1 szál répa
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kisebb fej cékla
1 AP (~60g) basmati rizs
1 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál sómentes ételízesítő
Himalaya só ízlés szerint (½ -1 teáskanál)
késhegynyi kurkuma
apróra vágott friss vagy szárított petrezselyemlevél
Tálaláshoz: pirított napraforgómag, szárított zellerlevél
Elkészítés:
A zöldségeket mosás és hámozás után daraboljuk fel apró kockákra, és tegyük a Biovita-19 növényi tejkészítő gépbe. A többi alapanyagot is hozzáadva, végül öntsük fel vízzel a maximum jelzésig. A recept 1,3 literes készülékhez készült.
Tálaláskor levesünket ízesíthetjük, színesíthetjük pirított napraforgómaggal és zöldfűszerekkel. (szárított zellerlevél)