BiOrganik BIO zabpehely 2500g VEGASZTRO
Elérhetőség: | Hamarosan elérhető |
Gyártó: | Biorganik |
Cikkszám: | PBOA63A22500 |
Leírás és Paraméterek
A zab magas fehérje- és rosttartalommal rendelkező értékes gabonaféle. A zabpelyhet egész zabszemekből állítják elő, amelyeket előzőleg gondosan átválogatnak. Feldolgozásakor a pelyhesítés után is megőrzi belső értékeit, mivel nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem gőzöléssel, majd lapítással állítják elő.
Sokféleképpen felhasználható, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Hazánkban egyre kedveltebb ez a szinte megunhatatlan reggeli, nagy népszerűségnek örvend mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály körében.
Érdekesség, hogy az Amerikai Egyesült Állomokban még napot is neveztek el róla. Így október 29.-ét Nemzeti Zabkása Napnak (National Oatmeal Day) nevezték ki, hogy ezzel is felhívják az emberek figyelmét a kedvenc reggeli ételük kedvező egészségügyi hatásaira.
Egészségre gyakorolt hatásai:
A zabpehely a legnagyobb mennyiségben összetett szénhidrátokat tartalmaz, amelyek lassan szívódnak fel nem emelve meg hirtelen a vércukorszintet. A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehely segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának valószínűségét.
Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely azon kedvező tulajdonságát, hogy a rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag.
A zab antioxidáns tartalma szerepet játszik a gyulladások csökkentésben, sőt a bőr szépségéhez is hozzájárul.
Gluténérzékenyeknek a gluténmentes változata javasolt fogyasztásra!
A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpelyhet vásárolni.
Felhasználás:
Leggyakrabban kásaként fogyasztják, és szinte mindenkinek megvan a saját legkedveltebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, legkevesebb mosatlannal járó módszere és ízesítése. Egy adag kb. 25-30g zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi tejben pár perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A másik legegyszerűbb módszer, ha éjszakára beáztatjuk ugyanennyi folyadékban és reggel átmelegítjük. Az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat határt, elkészíthető édesen, sósan, aszalt vagy friss gyümölccsel, kókuszchipsszel, karob porral, de natúran is fogyasztható.
A zabpelyhet gyakran használják még sütemények, kekszek készítéséhez, de beáztatva fasírtba, töltelékekbe is keverhető és panírozásra is alkalmas.
Összetevők: zabpehely*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1543 kJ / 367 Kcal |
Zsír: |
8,4 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
1,3 g |
Szénhidrát: |
56,1 g |
- amelyből cukrok: |
1 g |
Fehérje: |
12,1 g |
Só: |
0,003 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Származási ország: Egyesült Királyság.
Népszerű termékek
Gluténmentes
Tartalmazza mind a nyolc létfontosságú esszenciális aminosavat.
Egészséges, rostban, vitaminokban gazdag gabonapehely.
Gluténmentes
Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz.
Cukorbetegek számára is ajánlják.
Egészséges, könnyen emészthető, rostban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő gabonapehely.
BIO
Magas rosttartalmú, teljes értékű gabona. Egy egészséges reggeli alapja.