A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Biopont Vegabond Csicseriborsó 400g

Ár:
509 Ft
Elérhetőség: Hamarosan elérhető
Egységár: 1.272,50 Ft/kg
Gyártó: Biopont
Cikkszám: HBPA16A30400
Menny.:

Leírás és Paraméterek

A csicseriborsó édes ízű, fehérjében, zsírban és szénhidrátokban bővelkedő élelem, mely a vegetáriánus táplálkozást folytatók körében igen népszerű. Mindenkinek kitűnő választás lehet, hiszen nagyon egészséges és vitaminokban gazdag. Több változata létezik, eltérő lehet a szemek színe (piros, fehér, fekete, barna) és mérete. A csicseriborsó kevés kalóriát tartalmaz, ugyanakkor gazdag kálium-, kalcium-, vas-, magnézium-, cinkforrás és többféle B vitamin is található benne. A kalcium és foszfát megfelelő egyensúlya miatt csonterősítő, magas karotin és E vitamin tartalma miatt antioxidáns hatású. Jótékonyan hat a hasnyálmirigyre, a gyomorra és a szívre. Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztőrendszer működését, megszünteti a székrekedést, segít megszabadulni a bélfalon lerakódott salakanyagoktól, így segítve a szervezet méregtelenítését. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk vérnyomásunk megfelelő működéséért, vízhajtó, depresszióra és kimerülésre ajánlott. 100 gramm csicseriborsó a napi kálium-, B6-vitamin és magnéziumszükséglet felét, a kalciumszükséglet közel negyedét, valamint a vasszükséglet 69%-át tartalmazza.

Alapanyagként szolgál a humusz, valamint a falafel elkészítéséhez, ízletes a salátákban, currykben és levesekben is. Lisztjéből lepény készülhet. A főzési idő csökkentéséhez érdemes előzetesen beáztatni, ilyenkor a szemek duplájára dagadnak.

Fűszerei: római kömény, koriander, menta, gyömbér, fahéj

Vegabond Csicseriborsó 400 g

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100G TERMÉKBEN

Energia

1.412 kJ / 336.0 KCAL

Zsír

5.9 g

Amelyből telített zsírsavak

1.2 g

Szénhidrát

44.0 g

Amelyből cukrok

3.2 g

0.06 g

Fehérje

19.0 g

Allergénfigyelmeztetés

Földimogyorót szezámmagot és búzát feldolgozó üzemben van csomagolva.

Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok

 

Jogi szabályozás

 

Összetevők

csicseriborsó.

felhasználási információk

Elkészítési javaslat: 13 órai áztatás után fűszeres vízben kb. 60 perc alatt puhára főzzük. Ajánljuk salátákba levesbetétnek fasírtalapnak vagy pástétomnak.

Tárolási információk

Száraz és hűvös helyen tárolandó!

Újrahasznosítási információk

PE tasak + PA címke. Mindkettő újrahasznosítható.

Receptek

HUMUSZ PETREZSELYEMMEL

 

 

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

A csicseriborsót éjszakára áztassuk be. (Nagyobb tálba helyezzük, mert a víz hatására kétszeresére dagad. Ha nem áztatjuk be, a főzési idő kb. 1,5 óra.) Háromszoros mennyiségű vízbe tegyük fel főzni. Hogy hamarabb elkészüljön, érdemes kevés szódabikarbónát szórni a vízbe.

A szezámmagot serpenyőben, közepes lángon, folyamatosan rázogatva addig pirítsuk, amíg szép világos zsemleszínű nem lesz. Aprítógépbe téve, és egy kevés olívaolajat hozzáöntve elkészítjük a tahini pasztát.

A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a fűszerekkel, aprított petrezselyemmel együtt a tahini pasztához adjuk. Citromlével és préselt fokhagymával ízesítjük.

A megmaradt olívaolajat és a főzőléből egy keveset hozzáadva, aprítógéppel ismét kikeverjük. Ha szükséges, további főzőlé és olívaolaj hozzáadásával javíthatunk az állagán. Az ízek hangolásában még néhány csepp citromlé és további fűszerek segíthetnek.

 

CSICSERIBORSÓS ZÖLDSALÁTA (4 személyre)

 

 

Hozzávalók:

 

Elkészítése:

A csicseriborsót megmossuk, majd egy nagyobb tálban, legalább háromszoros mennyiségű langyos vízben pár óráig állni hagyjuk. (Érdemes éjszakára beáztatni.) Ezzel az egyszerű művelettel a kemény apró szemek fokozatosan magukba szívják a vizet, megduzzadnak és puhává válnak. A csicseriborsóról leöntjük az áztató vizet, majd egy nagyobb lábasba tesszük, és legalább 2-3-szoros mennyiségű vízzel kezdjük el főzni. A borsó az előzetes áztatásnak köszönhetően kb. 50 perc alatt teljesen puhára, mégis roppanósra fő. Érdemes kevés szódabikarbónát szórni a vízbe, mellyel tovább csökkenthető a főzési idő. Ha elkészült a borsó, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A zöldségeket kockára vágva hozzákeverjük a csicseriborsóhoz, fűszerezzük, végül balzsamecettel és olajjal meglocsoljuk. Ezt követően a salátát óvatosan átforgatva összekeverjük. Fogyasztás előtt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Mindent megteszünk

Kérjük, hogy minden esetben, fogyasztás vagy felhasználás előtt olvassa el a termék címkéjén, a gyártó által közölt információkat, és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon találhatókra.

A gyártók a termékek csomagolását, címkéjét, élelmiszerek esetében az összetevőket is módosít(hat)ják, így a tápanyagértékek, és az allergén információk is változ(hat)nak.

A termékfotókat és a termékleírásokat folyamatosan frissítjük, de az eltérésekért az előbbiek miatt nem tudunk felelősséget vállalni.

Népszerű termékek

Édes ízű, fehérjében, zsírban és szénhidrátokban bővelkedő élelem.

Raktáron
845 Ft
845,00 Ft/kg

Kevés kalóriát tartalmazó, sokoldalúan felhasználható egészséges, tápláló növény. 

Raktáron
308 Ft
1.232,00 Ft/kg
Felhasználási területe megegyezik a borsóéval. Fogyaszthatjuk önmagában vagy pl. kuszkuszhoz keverve, készülhet belőle főzelék, leves, ragu, köret, saláta, pástétom (humusz).
Raktáron
545 Ft
1.090,00 Ft/kg
Árukereső.hu