A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Biopont Kakaópor 200g

Ár:
908 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 4.540,00 Ft/kg
Gyártó: Biopont
Cikkszám: IBPA25A10200

Leírás és Paraméterek

A kakaópor fogyasztásának számos kedvező élettani hatását tartják számon.

A teobromin és koffeintartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást.

Több különböző értékes vegyületet tartalmaz, ásványi anyagokban (magnézium, réz, kálium, foszfor) és vitaminokban (A-, B1-, B2-, B6-, B12-, E-, D) gazdag.

A benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően, erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, mely a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében hatásos.

története: A kakaóbab a trópusi kakaófa gyümölcse, mely az élelmiszeriparban gyártott kakaópor, csokoládé és kakaóvaj alapanyaga. A kakaófa termésében mintegy 60 mandula nagyságú vörösesbarna kakaóbab található. Amerikában a bennszülöttek régóta ismerik izgatószernek, tápszernek és pénznek egyaránt használták.

A 16. században a porrá őrölt kakaóporból, szegfűszegből, fahéjból és ánizsból kevert kakaómasszát szállították Európába, ahol csokoládéitalt főztek belőle. Spanyolországban a 16. század második felében nyitotta meg kapuit az első csokoládéfőző. A napjainkban is kedvelt forró csokoládét a 17. század közepén divatos, drága csemegeként kóstolhatták meg először a kiváltságosok. Később a 18. században az angolok kakaóklubokat létrehozva szürcsölgették a tea után másik kedvenc italukat, melyet Linné (Carl von Linné svéd természettudós, orvos és botanikus) „az istenek eledelének” nevezett el. A kakaó Európába spanyol közvetítéssel jutott el és innen folytatta útját tovább Afrikába és Ázsiába. A 19. században elsőként ültettek kakaót a nyugat-afrikai Aranyparton a franciák, Ázsiában és Ausztráliában az angolok. A kakaóláz erősödésével a trópusi vidékeken egyre több ültetvény kezdett a kakaóbab termesztésébe. Napjainkban a világtermelés több mint a fele Afrikából (Nigéria, Ghána, Elefántcsontpart, Kamerun) származik, és jelentős mennyiséget termel Brazília és Ecuador is.

Kakaópor BIO 200 g

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100G TERMÉKBEN

Energia

1.079 kJ / 258.0 KCAL

Zsír

11.0 g

Amelyből telített zsírsavak

6.9 g

Szénhidrát

13.7 g

Amelyből cukrok

0.3 g

0.08 g

Fehérje

25.2 g

Allergénfigyelmeztetés

A termék búzát feldolgozó üzemben van csomagolva!

Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó.

Jogi szabályozás

Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01

Összetevők

kakaópor*.

felhasználási információk

Hideg vagy meleg tejben tejhelyettesítőben elkeverve finom kakaóital készíthető.

Tárolási információk

Száraz és hűvös helyen tárolandó!

Újrahasznosítási információk

PE tasak + PA doboz

Mindent megteszünk

Kérjük, hogy minden esetben, fogyasztás vagy felhasználás előtt olvassa el a termék címkéjén, a gyártó által közölt információkat, és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon találhatókra.

A gyártók a termékek csomagolását, címkéjét, élelmiszerek esetében az összetevőket is módosít(hat)ják, így a tápanyagértékek, és az allergén információk is változ(hat)nak.

A termékfotókat és a termékleírásokat folyamatosan frissítjük, de az eltérésekért az előbbiek miatt nem tudunk felelősséget vállalni.

Árukereső.hu