A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk.

Menü

Aranyház levendula illóolaj 12 ml

Ár:
1.357 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: 21G12310012

Leírás és Paraméterek

Kémiai anyagok, vegyszerek, oldószerrek (alkohol, egyebek) felhasználása nélkül készülő tiszta illóolaj.

A levendulaolaj felhasználási lehetőségei:

1.  Molyűző, szekrénybe kell cseppenteni, vagy olajjal átitatott vattán a szekrénybe helyezni.
2.  Nyugtató hatású, fürdővízbe cseppentve segíti a regenerálódást. Fejfájás, migrén ellen a halánték bedörzsölésével használható.
3.  Izzadásgátló, szúnyogcsípésre, rovarcsípésekre kiváló.
4.  Elsőfokú égési sérülések esetén hűsíti a bőrfelszínt, megakadályozza a hólyagképződést.
5.  Belélegezve tisztítja a légutakat, csökkenti a köhögési rohamokat; szaunában, aromalámpában, párologtatóban is használható.

ASZTMÁRA HAJLAMOS EGYÉNEK NE ALKALMAZZÁK!

OÉTI nyilvántartási száma: 919-2/2013.

Kedves Vásárlók, Érdeklődők!

A hír igaz… A Balaton-felvidéki Nemzeti Park nem hosszabbította meg Tihanyban a levendulásunk föld-haszonbérleti szerződését (a döntést nem indokolták). A szerződésünk lejárt, a terület a nemzeti park tulajdonában volt, és van. Közöttünk az elszámolás megtörtént, a vitás kérdéseket lezártuk. Tulajdonunkban a mindössze a 340 négyszögölnyi saját ültetvényünk maradt, ami olaj készítésére nem elegendő (de a virágot továbbra is hasznosítjuk). Így huszonhat, levendulatermesztéssel töltött esztendő után befejeztük az olajnak való levendula termesztését, lepárlását. A tavalyi olaj-készletünk elfogyott. Tihanyi levendulaolajat ezután mi nem tudunk szállítani.

Összeállítottunk egy új levendulaolaj-kompozíciót, mely megbízható termelőktől származik, s illatában, minőségében hasonló az általunk eddig készített és forgalmazott tihanyihoz. Ez az ARANYHÁZ LEVENDULAOLAJ. A gyártáshoz és forgalmazáshoz az OÉTI megadta az engedélyt. A csomagolása, kiszerelése hasonló a tihanyi olajunkhoz, tehát aki eddig azt vásárolta, a változás ellenére remélhetőleg továbbra is rendszeres használója lesz az új olajnak. Az ár szintén változatlan marad, s a rendelési feltételek sem változnak.

Az új termék (a Szent Lukács gyógyolajjal, és a levendulavirággal) július végétől már kapható lesz az összes üzletben.

Mint ahogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által szervezett idei tihanyi „Levendula-szedd magad” akció képeiből is kitűnik, él és virul a tihanyi ültetvényünk (helyesebben volt ültetvényünk). A fagykár után magukhoz tértek a bokrok, gyönyörűen virágoztak, s remélhetőleg fognak még virágozni sokáig.

Az az elhivatottságot jelentő, értékteremtő munka részünkről véget ért, ami nélkül ilyen levendulakultusz feltehetően nem lenne Tihanyban, sőt egész Magyarországon. Lezárult egy újabb korszak a tihanyi levendulás történetében. Bittera Gyula huszonhárom esztendeig, 1926-tól 1949-ig vezette a tihanyi levendulatermesztést. Ő volt az első ültetvény létrehozója a Csúcs-hegy délkeleti lejtőjén. Működése idejében a hatvan hektárt is meghaladta a levendulás teljes területe. Ő az államosítással volt kényszerű szembenézni. 1966-ig a Badacsonyi Állami Gazdaság kezelte az ültetvényt, majd felhagytak a termesztéssel, a bokrok zömét kivágták, szőlőt telepítettek a helyébe. 1966-1986 között érintetlenül, mintegy parlagon hagyták a megmaradt részeket, azaz a mai öreg levendulást. Zátonyi Zsigmond, (édesapám) és én 1986-ban vettük bérbe az öreg levendulást, azzal a szándékkal, hogy megpróbáljuk feléleszteni eme elfeledett hagyományt (ha Pannonhalmán működik a vállalkozás, akkor Tihanyban miért megy veszendőbe évről évre a virág?). Apámmal olyan elfeledett értéket fedeztünk fel újra, olyan hagyományt hoztunk vissza a köztudatba, olyan kuriózumot élesztettünk fel, ami turisták tízezreit csalogatja a Balaton és Tihany térségébe. Persze ehhez kellett negyedszázad kőkemény munkája, küzdelme, mert nem ment minden olyan simán, a mi vállalkozásunkban sem. Hogy nehéz szívvel hagytuk abba a levendulázást, érthető. De bízunk abban, hogy Bittera után, majd bennünket követően a „harmadik korszak” sem jelenti az újbóli „Csipkerózsika-álmot”. Az új gazdája a területnek - bárki légyen is az - további fejlesztésekkel, beruházásokkal, ötletekkel továbbviszi a mára országossá szélesedett levendulakultuszt. Őszintén kívánjuk, hogy találja meg számítását, legyen gondos gazda, s méltóképp folytassa az elődei örökét.

Zátonyi Szilárd

főtanácsos, középiskolai tanár,

tankönyvszerző, vállalkozó

a TIT Pannon Egyesülete Elnökségi tagja

a Magyar Természettudományi Társulat tagja

Mindent megteszünk

Kérjük, hogy minden esetben, fogyasztás vagy felhasználás előtt olvassa el a termék címkéjén, a gyártó által közölt információkat, és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon találhatókra.

A gyártók a termékek csomagolását, címkéjét, élelmiszerek esetében az összetevőket is módosít(hat)ják, így a tápanyagértékek, és az allergén információk is változ(hat)nak.

A termékfotókat és a termékleírásokat folyamatosan frissítjük, de az eltérésekért az előbbiek miatt nem tudunk felelősséget vállalni.

Népszerű termékek

Melaleuca alternifolia

100% tisztaságú teafa olaj. Ajánljuk takarításhoz, mosáshoz vagy kozmetikai alapanyagként.

Nagy, gazdaságos kiszerelésben, cseppentős üvegben.

Erős fertőtlenítő, gombaölő hatású illóolaj, ajánljuk takarításhoz, mosáshoz.

Raktáron
4.290 Ft

Citrus aurantium dulcis

Narancs 100%-os illóolaj.

Illata: gyümölcsös, friss, meleg, édes

Raktáron
923 Ft

100% tiszta illóolaj, megbízható minőség.

Raktáron
868 Ft

100 % -ban természetes illóolaj, amelyet használhatunk aromaterápiás célokra, aromalámpába, párologtatóba a légtér frissítésére, masszázsolajhoz, fürdőolajhoz, házi készítésű kozmetikumokhoz vagy szappanokhoz is.

Előrendelhető
927 Ft
Árukereső.hu